Eurobattery Minerals blir helägare till Hautalampiprojektet

Prospekteringsbolaget Eurobattery Minerals utnyttjar sin option och köper återstående 30 procent i Finncobalt. Därigenom blir man helägare till det finska nickel-kobolt-koppar-projektet Hautalampi, enligt ett pressmeddelande.Detta är Eurobatterys tredje förvärv inom ramen för den avtalade rätten att stegvis få förvärva 100 procent av aktierna i Finncobalt.Vederlaget för andelsförvärvet kommer att erläggas delvis kontant (300 000 euro) och delvis genom riktad nyemission av aktier (drygt 1 miljon euro) till de tre grundarna av Finncobalt.

Förvärvet beskrivs vara av stor betydelse för bolagets planerade utveckling av Hautalampiprojektet och målsättningen att etablera en gruva för batterimineraler med produktion och försäljning på medellång sikt. ”Vi har precis lämnat in miljötillståndsansökan till de finska myndigheterna och i med det mycket viktiga steget – samt detta förvärv – har vi tagit ett stort kliv närmare starten av gruvdrift i Outokumpu.

Den preliminära lönsamhetsstudien visade att de ekonomiska utsikterna för batterimineralgruvan i Finland är mycket goda”, säger vd Roberto García Martínez.