Mest lästa

Butikschefens vädjan: Tänk på det här när du köper mjölk på Ica

Det skämtar butikspersonalen om att du gör inne på Ica

Att arbeta på Ica innebär att du dagligen får träffa människor som agerar olika i butiken. Men finns det någonting som personalen ogillar så pass mycket när kunderna gör att det till och med skämtas om.

Priset på bensin och diesel sänks – så mycket billigare blir det

Ledande drivmedelskedjor avslutar februari med prissänkningar på samtliga drivmedel.

Systembolaget: Så straffas personal som råkat sälja alkohol till minderårig

Att arbeta på Systembolaget innebär ett stort ansvar då personalen i kassan varje dag måste hålla stenkoll på att ingen som handlar är under 20 år. Men vad blir då konsekvenserna om det råkar hända?

Experten om skatteåterbäring 2024: Slarva inte bort pengarna

Många spår ett riktigt rekordår för skatteåterbäringen. Men sparproffset varnar för det är lätt att slarva bort pengarna om man inte är försiktig. – Vi lever i en osäker tid. Då ska de här "gratispengarna" inte underskattas, säger Shoka Åhrman till Nyheter24 i en intervju.

Klassiska bryggeriet går i graven efter 138 år – begärs i konkurs efter miljonförlust

Nu är sagan om den norrländska läsk- och öltillverkaren över. Efter mer än 100 år kommer "Sveriges godaste julmust" sluta säljas.

Här är det sämst att bo som kvinna i Sverige: "Ekonomiska smockor"

Svag svensk krona bakom rekord i bitcoin

Nu kostar en bitcoin 678 177 kronor. Det är det högsta priset i svenska kronor som den digitala valutan någonsin kostat. Ett rekord är på väg även i euro och amerikanska dollar, men anledningen till att bitcoin redan nu är den dyraste notering någonsin i kronor räknat, har att göra med den svaga svenska valutan.

Bitcoin nära historiskt rekord – i dollar

Kryptovalutan bitcoin fortsätter att stiga och noterades under förmiddagen på nästan 65 500 dollar per bitcoin, den högsta bitcoinkursen sedan november 2021.

Det skämtar butikspersonalen om att du gör inne på Ica

Bolaget som blev hela Sveriges pensionssparares stora sorg

Svenska pensionsjättar har tryckt in 70 miljarder kronor i Heimstaden. Det var innan proppen gick ur fastighetsbranschen och bolaget. Sedan dess har det inneburit miljardförlust efter miljardförlust som flera medier rapporterat om. Det är svenska pensionssparare som får betala notan.

Allt fler skuldsatta döda – så ska du göra som anhörig

Allt fler lämnar stora skulder efter sig när de dör, enligt Arne Larsson, jurist och expert på arvsrätt. Han berättar därför hur man ska tänka som anhörig till ett skuldsatt dödsbo.

Här är åldersgrupperna som tjänar mest och minst i Sverige

Sorgebarn: Så går det för svenskarnas 10 vanligaste aktier

Det är för det mesta inte någon rolig läsning. De populäraste aktierna i Sverige är ofta de som tappat mest både i år, sedan pandemin och de senaste 10 åren. Hur mycket äger du i de svenska sorgebarnen, har du investerat i någon av undantagen och är det nu det kommer att vända?

Bedrövliga notan för urspårningen: 100 miljoner per dag

Det tog inte lång tid – bara 4 dagar var Malmbanan igång efter ett 65 dagar långt reparationsarbete. Sedan var olyckan framme igen. –Det kändes bedrövligt. Det var hemskt. Vi var så glada att trafiken var igång, säger Anders Lindberg som är presschef på LKAB, i en intervju med Nyheter24.

Förändringen i nya Lyxfällan – stora skillnaden: “Det märks”

Lista: Dominos, Vapiano och Pizza Hut – här är pizzakedjorna som det går sämst för

Nyheter24 har tagit tempen på Sveriges största pizzakedjor. En av jättarna gick back hela 30 miljoner under år 2022.

Beijer, Byggmax och Hornbach – här är byggjättarna det går allra sämst för

Hård kritik mot Arla: ”Vill inte att prisökningen ska märkas”

För första gången på 50 år har Bregott fått nya paket. Men nu riktas kritik mot den nya paketeringen av det populära smöret.

Miljonregn över matjätten Axfoods VD – så mycket tjänar Klas Balkow

Klas Balkow, 58, är VD för livmedeljätten Axfood som bland annat äger Willys och Hemköp. 2024 har han valt att avgå med flaggan i topp. Ja, i alla fall om man kollar på hans inkomst.

Experten: Guldpriset på väg mot rekordnivån – dags att fynda?

I veckan snuddade guldpriset 700 000 kronorsgränsen för första gången sedan rekordnivåerna i början av november. Guldindex stiger ofta i tider av osäkerhet och kris i världen, men historiskt har den ädla metallen mångdubblats i värde över tid – i paritet med börskursen. Nyheter24 har intervjuat experten Michel Rufli.

Svenska uppfinningen är hackarens värsta skräck: "Hotbild"

Svenska techbolaget Yubicos försvarssystem slår rekord både på börsen och i kampen mot hackare. Nu använder 19 av 20 av de amerikanska techjättarna uppfinningen för att skydda sig från it-angrepp. – Hotbilden är skyhög för stora företag och myndigheter, säger Mattias Danielsson på Yubico i en intervju med Nyheter24.

Hur mycket tjänade du på börsens rysare – utan att veta om det?

Nvidia lyckades och börserna kunde pusta ut. Det är nu världens viktigaste aktie och svenska folket blev många miljarder rikare i veckan, efter att årets rysare avgjordes med en strålande kvartalsrapport. – Du äger antagligen de här aktierna vare sig du vill eller inte, säger techanalytikern Björn Jeffery.