Acuvi siktar på att öka ebitda-marginalen till 25 procent, vill satsa i Tyskland och USA - vd

Mikromaskinsproducenten Acuvi presenterades av vd Olof Stranding vid Sedemeradagen i Stockholm på onsdagen. Bolaget har breddat sitt sortiment för att kunna leverera bredare lösningar till kunderna och har i dagsläget tre produktben.

Acuvi omsätter på rullande tolv månader 207 miljoner kr med ett ebitda-resultat på 38 miljoner kronor, motsvarande en ebitda-marginal på 18 procent. - Vi vill öka ebitda-marginalen till 25 procent, säger Olof Stranding.

Bolaget kommer satsa på försäljning i Tyskland och USA. Acuvi tecknade nyligen en avsiktsförklaring med det tyska bolaget Nanos Instrument.

Parterna är inställda på att nå ett slutgiltigt avtal under juni.Tanken är att Acuvi med start i juni i år ska producera, marknadsföra och sälja samtliga produkter från Nanos. Avtalet väntas kunna leda till en ökad nettoomsättning för Acuvi om 12 miljoner kronor för innevarande år och 25 miljoner kronor för 2025.

Rörelseresultatet bedöms påverkas med 6 respektive 12 miljoner kronor under de två åren.Acuvi aviserade tidigare i dag en kapitalanskaffning på 50,1 miljoner kronor, fördelat på en företrädesemission på 27,8 miljoner kronor och en riktad nyemission på 22,3 miljoner kronor. Olof Stranding framhåller att bolaget genom den riktade emissionen får en stark tysk storägare och att teckningskursen i företrädesemissionen på 13 kronor per aktie sker utan rabatt mot gårdagens stängningskurs.


/