Onsdag 6 Jul
Stockholm

Game Of Thrones

Den amerikanska TV-serien Game Of Thrones har, sedan premiären 2011, blivit en av de populäraste serierna. Bakom står de två skaparna David Benioff och D.B. Weiss, som är en kreation av böckerna av författaren George R.R. Martin. Under säsongerna har det existerat olika spelplatser, några är Malta, Nordirland, och Kroatien. Serien släpptes i Sverige först 2012. 


Spelplatsen för serien är den fiktiva platsen Westeros där två olika familjer slås om att få styra över de sju kungariken. Intriger, svek, lust och övernaturliga krafter i kampen om att få ta tronen. I Game Of Thrones kan man se skådespelare som Emilia Clarke, Kit Harrington och Nikolaj Coster-Waldau.


Kostnaden för den första säsongen beräknas ha blivit mer än 312 miljoner kronor sammanlagt, vilket är den dyraste säsongen genom tiderna. Serien slog även 2016 rekord i flest antal Emmy-vinster genom tiderna med hela 38 vinster.

På filmdatabasen IMBd ligger den på topp fem över rankade serier. I nuläget finns det sju säsonger med en åttonde som har premiär i april 2019.

Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.