Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Game Of Thrones

Den amerikanska TV-serien Game Of Thrones har, sedan premiären 2011, blivit en av de populäraste serierna. Bakom står de två skaparna David Benioff och D.B. Weiss, som är en kreation av böckerna av författaren George R.R. Martin. Under säsongerna har det existerat olika spelplatser, några är Malta, Nordirland, och Kroatien. Serien släpptes i Sverige först 2012. 

Spelplatsen för serien är den fiktiva platsen Westeros där två olika familjer slås om att få styra över de sju kungariken. Intriger, svek, lust och övernaturliga krafter i kampen om att få ta tronen. I Game Of Thrones kan man se skådespelare som Emilia Clarke, Kit Harrington och Nikolaj Coster-Waldau 

Kostnaden för den första säsongen beräknas ha blivit mer än 312 miljoner kronor sammanlagt, vilket är den dyraste säsongen genom tiderna. Under Emmygalan slog serien nytt rekord i antal priser, 38. På filmdatabasen IMBd ligger den på topp fem över rankade serier. I nuläget finns det sex säsonger, med en sjunde som släpps under sommaren 2017.