Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
14 400
reaktioner idag

Så enkelt bakar du kesobröd

Ett gott bröd för dig som vill äta proteinrikt och glutenfritt, kesobrödet!

Denna text är hämtad från bloggen Hannas krypin.

Här hittar du receptet på kesobröd.

Här hittar du receptet på kesobröd.

Igår kväll vid tio såg jag en länk på Facebook om ett kesobröd. Jag var såklart tvungen att testa direkt. Receptet är från Lindas bakskola. Med ost och smör blev det så gott. Eftersom jag inte äter något vetemjöl kan jag längta mig galen efter just bröd. Det här blir inte samma sak som tex baguetter och smör men ett helt okej alternativ.

Du behöver:

500 g Keso

4 ägg

2 tsk bakpulver

1 msk fiberhusk

¾ tsk salt

1 dl linfrön

1 dl sesamfrön

1 dl solroskärnor

1 dl pumpakärnor

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa äggen och tillsätt sedan keson. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt de sedan i kesosmeten. Bred ut på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i ugnen i 18-20 minuter. Låt svalna och klipp eller skär bitarna i lagom stora bitar. Brödet går att frysa.

Vill du också få ut din röst?