Måndag 21 Jun
Stockholm

Beach 2009: Angelas måndag

Angela Monroe kör stenhårt från första dagen. Orkar ni hänga med?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Glöm inte att du kan vara med och tävla om lyxiga presentkort från www.Grandpa.se. Tävla gör du HÄR.

Måndag:

Frukost - Långsamma kolhydrater i form av fiberhavregrynsgröt med linfrön och sesamfrön. Skivad banan och äppelmos med mellanmjölk till. Sex äggvitor för proteinets skull. Gulorna slänger jag för de innehåller allt äggets fett. Skulle jag äta sex gulor, skulle jag inte orka något mer än ägg till frukost. Brämhults apelsin och jordgubbsjuice och en kopp te.

Lunch - Chili con carne med lite kornvete. Stor sallad med avokado, körsbärstomater, paprika, isbergssallad och gurka. Toppa med turkisk yoghurt, salsa och creme balsamico.

Middag - ”Pappas Fisk”. Laga torsk i ugnen på en klick smör med havssalt på. Jag kör djupfryst fisk. Blanda turkisk yoghurt med mycket Heinz chilisås. Salta och peppra. När fisken börjar bli färdig i ugnen, häller man på såsen och strör över dill. Sätt in i ugnen igen. Klart inom tio minuter! Godast med ris till. Yoghurten ska egentligen vara creme fraiche men det använder jag bara när jag ska impa på en middagsgäst.

Snacks - Vattenmelon.

Träning - 60 min på motionscykeln. Under en del av cyklingen, kör jag lite axlar samtidigt med hjälp av 2 kilos hantlar. Benstyrka är veckans absolut tuffaste pass. Jag kör det i början av veckan så att jag orkar med det. Jag tillhör den del av jordens befolkning som tycker att en snygg och vältränad rumpa är det sexigaste som finns. Eftersom det är få förunnat att födas med en sådan, får man bygga den själv i gymmet.

Generellt sett tror jag på att bygga en jämnstark kropp med hjälp av bra teknik och inte alltför tunga vikter. Kroppsviktsövningar är perfekta om man utför dem korrekt. De är även praktiska då man inte behöver ett gym för att utföra dem.

Gemensamt för all styrketräning jag gör är att jag använder mig av ”back-to-back-tekniken”. Jag vilar aldrig mellan övningarna, då istället två olika muskelgrupper tränas samtidigt. Jag varvar framsida lår med baksida lår till exempel. När framsidan vilar, kör jag baksidan och vice versa. Denna teknik sparar tid i gymmet och håller flåset uppe. Man bränner mer fett på att vila aktivt jämfört med att sitta och vila passivt. Att vila passivt är egentligen bara bra för riktiga muskelbyggare, som vill få ut maximal effekt i varje lyft. För oss vanliga dödliga, ser jag ingen som helst fördel i att sitta och vila bort halva träningspasset.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela