Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu kan du köpa kungligt silver

- 27/03/2009, 14:25 -

Prinsen har "många färger på paletten" och ger sig in på nya äventyr och designar bestick.

Kanske är det Victorias bröllop som suger kassan torr eller så behöver prinsen lite egna fickpengar. För nu ger han sig på lite hederligt designarbete och följer därmed i Sigvard Bernadottes spår. Nu lanseras prinsen egendesignade bestick.

Och det är i samarbete med det anrika hantverksföretaget Mema/GAB i Eskilstuna som det skänks lite kunglig glans till den annars så IKEA-dominerade bestickmarknaden. Men när det handlar om kungligheter åker silvret fram. Något som också prins Carl Philip gläds åt.

– Silver som material är så oerhört spännande att arbeta med, både för dess speciella klang och lyster, men även att det åldras så vackert, säger han i ett pressmeddelande.

Kungaexperten Catarina Hurtig träffade Carl Philip över en frukost och fick där pröva att äta med silvret.

– Han sa själv att han har "många färger på paletten". Philip är verkligen en drömprins - en blandning av Gustav III, prins Eugen, och prins Bertil, säger Catarina Hurtig till Nyheter24.

De aktuella besticken kommer att finnas tillgänglig till allmänheten i mitten av april i guldsmedsbutiker runt om i landet. Besticken kommer kosta 1000 kronor styck.

Skrivet av: