Colbert når vetenskapligt genombrott

Forskare döper venezuelansk skalbagge efter Stephen Colbert.


Den amerikanske tevehumoristen Stephen Colbert försöker inte bara att slå sig in i rymdhistorien utan också sätta avtryck i vetenskapen. Även om Nasa inte valde att döpa ett nytt rum på den internationella rymdstationen, ISS, efter Colbert har han tagit revansch.

Forskare vid Arizona State University och vid University of New Mexico har har namngett en venezuelansk skalbagge efter honom: Agaporomorphus colberti.

Colbert är nämligen väldigt angelägen i att få självbekräftelse. Ett populärt inslag i hans show är "Vem hyllar mig inte nu?". Forskarna valde att skicka skalbaggen i fråga som en present inför hans födelsedag den 13 maj, då Colbert fyller 45.

– Förra året bad Stephen lite skamset forskarna att döpa något coolare än en spindel efter honom för att hylla honom. Hans favoritval var en jättemyra eller ett laserlejon. Medan det skulle vara intressanta arter att upptäcka, och vår forskning har att göra med baggar, väljer vi att döpa baggen efter Colbert. Baggar är coolare än spindlar vilken dag som helst, säger Quentin Wheeler, vid Arizona State University, till Science Daily.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!