"Män som hatar kvinnor": En kassasuccé

Filmatiseringen av Stieg Larssons roman "Män som hatar kvinnor" har redan dragit in 600 miljoner kronor.


För producenterna Yellow Bird tillsammans med tevekanalerna SVT och ZDF/ZDF Enterprises, samt distributören Nordisk Film, har filmatiseringen av Stieg Larssons succéroman "Män som hatar kvinnor", blivit en riktig kassako.

Filmen har hittills setts av 6 miljoner biobesökare, vilket ger intäkter på 600 miljoner kronor.

Det gör den till den tredje mest sedda icke engelskspråkiga filmen i världen i år, skriver filmtvp.se.

I Spanien och Frankrike har 1,2 miljoner sett filmen.

Men filmen har ännu inte visats på biodukar världen över.

När det nu blivit klart att filmen kommer gå upp på bio i Tyskland, Japan, Österrike, Sydkorea och Portugal, samt länderna den redan sålts till – Storbritannien, Frankrike, Italien, Spanien, Belgien, Nederländerna, Luxemburg, Schweiz, Polen, Grekland, Mexico, Argentina, Chile, Uruguay, Paraguay, Peru, Colombia, Venezuela Kanada och Australien – kommer miljonerna att förvandlas till miljarder.

–Det är glädjande att Män som hatar kvinnor nu börjar säljas även till länder där boken inte varit så oerhört framgångsrik. Tillsammans med de höga biobesökstalen visar det att filmen är tillräckligt bra för att kunna leva på sina egna meriter, säger Mikael Wallén, vd på Yellow Bird, i en presskommentar.

Den 18 september får del två ”Flickan som lekte med elden” samtidig premiär i Sverige, Norge och Danmark. I Finland går filmen upp en vecka senare.

”Luftslottet som sprängdes” kommer att få biopremiär den 27 november i Sverige, Norge och Danmark, och i Finland i januari.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!