Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Settman ger jobbet till Dolly Parton

Nöje | 05/12/2008 10:25

Dansbandskampen hårdlanseras i USA med countryprofil.

Samtidigt som det drar ihop sig till final i SVT:s tittarsuccé förhandlar Peter Settmans produktionsbolag om en lansering i USA. Baluba har redan sålt optioner i Finland och Polen. Programmet som har slagit TV4:s "Stjärnor på is" på lördagskvällarna går nu på export.

– Vi lanserar det i USA under förevändningen countrymusik. Vi plockar upp det landets genuina inhemska musik. USA är en jättemarknad och det har blivit en trend att söka sig inåt till originalet bakåt, säger Peter Settman, programledare och Baluba-ägare till Resume.se.

Programformatet ska presenteras på försäljningsmässorna i Las Vegas och New Orleans för mediejättarna och ett antal oberoende producenter. Settman tror att chanserna är stora för att någon av de amerikanska tevekanalerna kommer att sluta avtal med Baluba.

– Det här kan bli jäkligt bra. Tittarsiffrorna från Sverige är väldigt bra att använda i det här sammanhanget. Programmet har sopat banan med ett stort internationellt format på lördagskvällarna och vi har också bra rating i de yngre målgrupperna, säger han.

Han kan tänka sig flera profiler som programledare.

– Jag kan tänka mig Garth Brooks, Dolly Parton eller kanske Shania Twain som programledare. Det vore väl inte så dumt, säger Settman till Resume.se.

Se Fredag hela veckans parodi på Dansbandskampen nedan.

Skrivet av: