Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Jag avskyr inte Marcus Birro"

- 06/06/2009, 12:21 -

Alex Schulman kanske inte avskyr Birro men går till skarp attack i sin blogg.

Det må ha hunnit lägga sig, åtminstone i medierna. Grälet mellan Marcus Birro och Alex Schulman. Ett gräl som även Katrin Zytomierska hade sin beskärda del i. Men medan Zytomierska nu är upptagen på annat håll verkar hennes exmake ha filat klorna igen. För nu går han till skarp och långrandig attack i sin blogg.

"Jag vill att ni läser detta noga. Det är en lång text, men jag har en poäng. Det handlar om Marcus Birro. Det händer understundom att människor frågar mig varför jag hyser sådan avsky för Marcus Birro. Det är ett felaktigt påstående, jag avskyr inte Marcus Birro. Däremot har jag kommit att ogilla honom som person.", skriver Alex Schulman.

Han går vidare med att citera ett flertal av Birros krönikor och uttalanden för att sedan använda dessa emot honom. Schulman anser nämligen att Marcus Birro gång på gång visat prov på att vara hatisk lögnare som okonsekvent böjer sig för populismen.

"Jag ogillar inte Marcus Birro för att han är obegåvad. Det är i allra högsta grad tillåtet. Jag ogillar honom för att han är falsk och förljugen, för att han saknar ryggrad, för att han inte står upp för något utom rätten att yttra sin egen förträfflighet. Jag ogillar inte Marcus Birro för att han är pretentiös. Jag ogillar Marcus Birro för att han inte är äkta i sina pretentioner.", skriver Schulman i sin blogg och fortsätter:

"Jag ogillar honom inte för hans patetik, hans förälskelse i sig själv eller hans pågående banalitet. Jag ogillar honom främst för att han är en hatande själ. Marcus Birros person rymmer ett hat som är lika vilt som linjelöst. Marcus Birro föraktar ena dagen bloggare. Marcus Birro hatar ena dagen Allsång på Skansen. Andra dagen är han klar för att uppträda i den. Det finns på den svenska mediescenen idag ingen person som hatar lika aktivt och intensivt som Marcus Birro."

Skrivet av: