Lördag 23 Okt
Stockholm

"Hon vill svartmåla mig"

Efter polisanmälan mot Katrin Zytomierska talar nu Marie Plosjö ut om attacken.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Blogg- och teveprofilen Katrin Zytomierska gick till hård attack mot Marie Plosjö i ett av sina blogginlägg. Under rubriken "Sanningen om Marie Plosjös utspel" anklagade hon Plosjö för att ljuga om de våldtäkter hon påstår sig ha utsatts för.

Även Plosjös familj omnämndes i inlägget där Katrin även spekulerade i Plosjös motiv i att gå ut med sin berättelse.

"Det är tack vare giriga och lömska kvinnor som Marie, som gör så att de kvinnor som verkligen har blivit utsatta och utnyttjade aldrig får en ärlig chans. Det är tack vare kvinnor som Marie som vi har ett rättssystem som alltid måste ifrågasätta sanningshalten på "offret". Varför så många kvinnor tvekar att anmäla är för att kvinnor som Marie förstört trovärdigheten helt för de kvinnor som verkligen hade rätt och råkat riktigt illa ut. Det är tack vare kvinnor som Marie som det sitter oskyldiga män fängslade i Sverige.", skriver Katrin i sin blogg.

Blogginlägget ligger fortfarande kvar på communityn Finest. I en exklusiv intervju med Nyheter24 bemöter Marie Plosjö nu anklagelserna och berättar sin sida av historien.

Hur känns det efter att ha blivit uthängd i en av Sveriges största bloggar?

– Fruktansvärt att bli utsatt för personliga påhopp och kränkt på det här viset. Det är aldrig kul när människor försöker svartmåla någon på osanna grunder, säger Marie Plosjö till Nyheter24.

Det är ett hårdordat inläägg, reagerade dina nära och kära?

– De är arga, frustrerade och ledsna och totalt oförstående över hur en community-sida inte kan ta sitt ansvar och ta bort så kränkande inlägg, ett inlägg som endast skrivs för att svartmåla mig. Min familj trodde att chefredaktören och VD:n bestämde över hemsidan. Så är uppenbarligen inte fallet. Finest har skrivit ett speciellt avtal med Katrin som de säger sig inte ha någon möjlighet att ta bort. Vi frågar oss hur man kan styra en sida baserat på antal klick när de vet att det skadar en enskild person.

Vad har du fått för övriga reaktioner?

– Det har varit väldigt blandat. De flesta verkar ha sunt förnuft. De som känner mig vet vem jag är och hur jag är och går inte på alla osanningar.

Varför tror du att hon skrivit det här?

– För att svartmåla mig. Säkert för att någon har bett henne om det.

Katrin outar Bingo Rimér som den som du anklagat för våldtäkt, vad säger du om det?

– När jag har pratat om de gånger jag blivit våldtagen så har jag valt att inte nämna några namn och det tänker jag inte göra nu heller.

Du och din familj har polisanmält det här, vad hoppas ni ska hända?

– Vi hoppas att rättsliga åtgärder ska vidtas för att det här inte ska drabba fler i framtiden. Att det påverkar så att inte vem som helst kan skriva vad som helst om en annan person på nätet.

Du har berättat om två våldtäkter som du utsatts för, mycket för att stärka andra unga tjejer, hur tror du att det här påverkar?

– De tjejer som har blivit våldtagna känner ofta igen sig i min berättelse och i och med detta så vet jag att många känner sig stärkta av att jag vågar prata om det. Våldtäkter som är något som ofta förknippas med skam. Skämmas bör den som gjort övergreppet göra, säger Marie Plosjö till Nyheter24.

– Det kan tyvärr även innebära att de som blivit utsatta för övergrepp inte vågar anmäla. Speciellt om det visar sig vara rättsligt riktigt att få svartmåla personer på det sätt som jag har blivit utsatt för.

I övrigt har du valt att hålla ganska låg profil kring det här, hur kommer det sig?

– Det är Katrin som påstår något inte jag. Hur kan någon utomstående prata om vad jag har gjort och vad jag inte gjort om de inte själv varit vid min sida? Hur kan hon säga "sanningen" om vad som hände i mitt liv för 9 år sedan?Det är ju som att jag skulle säga sanningen om Katrin och hennes liv. Hon känner inte till något om mig och jag känner inte till någonting i hennes liv. Jag tror på fredliga lösningar och personliga påhopp är inget jag tänker delta i, avslutar hon.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela