Marklunds vassa kritik mot Katrin

"Ta det hon skriver med en så rejäl nypa salt att innehållet blir oätligt."


Bloggaren och krönikören Annika Marklund upprörs av Katrin Zytomierskas utspel mot Marie Plosjö.

Som Nyheter24 tidigare skrivit om handlar det hela om att Marie gått ut med att hon blivit våldtagen. Men hon har aldrig avslöjat vem gärningsmannen är.

Katrin valde att berätta för sina bloggläsare att Bingo Rimér är den som Marie påstår vara gärningsmannen.

"Jag ska nu berätta för er om hur det gick till när Bingo och Marie Plosjö lärde känna varandra och hur de började ha sex med varandra och hur det hela slutade med att hon nu sitter och hittar på att han våldtagit henne och hon gör detta för att tjäna pengar", skriver Katrin i sin blogg.

Ber sina läsare att inte bry sig om Katrin

Marie valde efter Katrins blogginlägg att polisanmäla henne för förtal.

Nu ger sig även Annika in i diskussionen.

Katrin hade tidigare en egen sida i Aftonbladets bilaga "Sofis mode". Något som hon inte längre har - till Annikas glädje.

"Jag var väldigt glad att hon och hennes åsikter försvann ur Sofis mode. Och idag är jag ännu gladare över att Aftonbladet inte längre samarbetar med den kvinnan. Ja - ni kan ju läsa själva. Om hur Katrin anser att en tjej inte kan våldtas om hon gillar sex", skriver Annika i sin blogg.

Hon ber även sina läsare att inte bry sig om vad Katrin skriver om våldtäkten.

"Ni som läser min blogg. Snälla, snälla, snälla: om ni läser Katrin Z:s blogg, läs den som ni läser den mest idiotiska skvallertidning. Ta det hon skriver med en så rejäl nypa salt att innehållet blir oätligt", skriver Annika i sin blogg.

Bloggvärlden tycker till

Det är inte bara Annika som har reagerat på Katrins blogginlägg. Stora delar av bloggvärlden upprörs nu av våldtäktsdiskussionen.

Författaren och frilansjournalisten Isobel Hadley-Kamptz ger Katrins blogginlägg utrymme i sin blogg och frågar sig hur det är ställt med vår kvinnosyn i dag egenligen.

"Det här är som en liten realtidsillustration av att vi knappt kommit någonstans alls i synen på kvinnor och sex, eller för all del på våldtäkter", skriver hon på sin blogg.

Glamourmodellen Elita Löfblad upprörs däremot av att Marie ska ha anklagat Bingo för våldtäkt.

"Jag vill bara säga att alla vi som var med runt den här karusellen vet exakt vad som hände. Det vidrigaste en människa kan göra är att påstå att någon våldtagit".

Sedan berättar hon vad hon tror om våldtäkten.

"Bingo är ingen våldtäktsman. Jag har kännt honom i 9 år. Vi har varit vänner, vi har varit ovänner och vi har till och med haft en kort liten romans ihop för många herrans år sedan. Han är den mest underbara fadern ni kan tänka er och en fantastisk människa. Han har aldrig vare sig utnyttjat mig eller försökt att våldta mig. Marie och Bingo hängde ju tom långt efter den sk våldtäkten...Ta inte det här fel, Marie är supertrevlig, men det här sättet att behandla mina närstående gör mig så jävla arg och ledsen", skriver hon på sin blogg.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett drakskepp rammar Nordiska paviljongen

Anna Books skämt om dottern Vanessas rumpa: "Glöm inte..."

Anna Books dotter Vanessa Toledano har hunnit bli 21 år. Idag jobbar hon i Spanien och är aktiv på sina sociala medier. Och när Vanessa la ut en bild på sin Instagram så reagerade mamma Anna direkt på en detalj...

Salman Rushdie gör dokumentär om attacken

Salman Rushdie och hans fru gör en dokumentärfilm om knivattacken mot honom. Det skriver författaren i sin nya roman "Kniv" som nu ges ut internationellt. Där håller han också tal till sin angripare.

Anneli om de hemliga planerna efter Hotell romantik: "Stort"

1 timme sedan
Det slog gnistor när Anneli Holm träffade Thomas Hynes i andra säsongen av Hotell romantik. Bara sex dagar senare gifte de sig i tv. Nyheter24 har pratat med Anneli, som avslöjar vad som hänt sedan kamerorna slutade filma.

SVT:s blixtändring: Därför nobbades GVFÖ-Torsten

1 timme sedan
Torsten Malmgård trodde inte att han skulle medverka i "Gift vid första ögonkastet" 2024. Men SVT ändrade sig – fem dagar innan bröllopet, rapporterar Expressen.

Fler avhopp från artister inför Eurovision

2 timmar sedan
Dotter och Titiyo sällar sig nu till de artister som hoppat av evenemang i Malmö inför Eurovision Song Contest i maj.