Blondinbella viktattackerar Gynning

Isabella Löwengrip anklagar Carolina Gynning och Katrin Zytomierska för att spä på ätstörningsproblem.


Ett stort viktbråk har urartat mellan bloggdrottningen Isabella "Blondinbella" Löwengrip och programledarbönorna Carolina Gynning och Katrin Zytomierska. Blondinbella har allvarligt tröttnat på de senares romantisering av ätstörningar och viktminskningar och går nu till hård attack för deras vikthets.

Debatten om ätstörningar tog fart under veckan då en manlig modell gjorde ett utspel på sin blogg, där han tipsade om självsvält. Han uppmanade sina läsare att följa en hutlös självsvältsdiet. Det fick Blondinbella att gå i taket, som menar att Carolina Gynning och Katrin Zytomierska har ett stort ansvar för att kompisar i hennes närhet går runt med svår viktångest.

I sin blogg skriver Blondinbella:

"Häromveckan kunde man se i Expressen Fredag hur kända kvinnor, såsom Carolina Gynning säger att 'det finns inte en enda vän som jag inte har spytt med'. När man kikar i hennes blogg så handlar allt om hennes jäkla vikt, hon skriver ut smaltips om att man alltid ska dela en måltid tillsammans med en vän. Sedan har vi också Katrin Zytomierskas blogg där allt bara handlar om att gå ner..."

Samtidigt som Gynning romantiserar sina viktnedgångar, ser Blondinbella hur hennes vänner får allt svårare att tackla sina matbesvär. Hon fortsätter i bloggen:

"Jag är så trött på det här! När ska det sluta! Jo, när förebilder, kvinnor och män som många följer slutar att hetsa kring mat och vikt! Carolina Gynning är en ball tjej, men hennes coolhet försvinner när hon indirekt uppmuntrar unga läsare till samma vikthets som hon själv lider av. Jag har vänner runt omkring mig som drabbas allt eftersom. Jag står där helt hjälplös och ser på, för hur jag än är på dem med maten har sjukdomen redan etsat sig fast."

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

1 timme sedan

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

2 timmar sedan
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

3 timmar sedan
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

idag 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

idag 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

idag 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...