Bråding trivs i fängelse

Sanna Bråding gör succé med sin fängelseblogg. Från en plats där hon trivs.


De som tänkt sig att Sanna Bråding skulle låta sig nedslås av lite galler, murar och plitar, får tänka om. Succébloggerskan har till synes inte bara lyckats få en vändning i livet. Hon har dessutom börjat trivas i fängelse.

"På ett sätt trivs jag verkligen här inne. En av plitarna sa till mig när jag "njöt" över att bli inlåst på den slutna delen: "Om du mår bra av att bli inlåst, så kanske det e dags att du kollar upp hur du lever ditt liv utanför!" True that! Men för tillfället gör jag det! Jag trivs med att slippa en mobil som ringer dygnet runt, att slippa alla måsten, att dagligen väga alla beslut om allt. Just nu behövde jag det!", skriver hon i sin blogg.

Sanna Bråding bloggar vidare om sin vardag. Om hur hon lärt känna flera av de andra tjejerna som sitter inlåsta. Och sina kommande planer. Självklart genom brev som hon skickar till sina vänner. På Färingsö har hon inte fri tillgång till varken telefon eller internet.

"Tiden går jävligt fort ändå. På ett sätt känns det som om jag alltid känt brudarna här inne & att jag mer eller mindre alltid varit här. Men på ett annat sätt så har jag börjat känna mig stressad över att det snart är dags att ta klivet ut i verkligheten igen. Mer än hälften av mitt straff har gått och dagarna tickar på i en snabb takt. Snart e det dags att ta farväl av min nyfunna vardag. Snart e det dags att börja kämpa sig tillbaka på riktigt till arbete & rutiner, där ute i verkligheten igen. D skrämmer mig lite!", avslutar hon sitt inlägg.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

1 timme sedan

Textilmuseet prisat på Elle-galan

1 timme sedan
Textilmuseet i Borås tilldelades årets hederspris på Elle-galan på fredagskvällen.

Harry Styles stalker får fängelse

2 timmar sedan
3,5 månaders fängelse. Den blir domen för den brasilianska kvinna som stalkat Harry Styles den senaste tiden, skriver The Guardian.

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52
Artistduon Hooja blir älgvärdar i SVT. Den 2 maj klockan 19.00 kommenterar de årets säsong av "Den stora älgvandringen".

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.