Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Blondinbella blir författare

Nöje | 16/02/2009 23:02

Bloggdrottningen skriver felstavad "skitlitteratur".

Sveriges största bloggerska Isabella "Blondinbella" Löwengrip ska skriva en roman.

I sin mäkta populära blogg skrev hon under lördagskvällen att hon ska skriva en "chit-lit-bok".

"Chit-lit bok tror jag blir perfekt. Först och främst tycker jag att det är avkopplande att skriva så jag ser det inte som ett jobb utan mer som en terapi för mig själv och sedan läser jag ofta chit-lit böcker och varje gång när jag har läst ut någon så tänker jag alltid att "den här kunde jag gjort bättre" Nå? Vad tror ni? Huvudpersonen ska heta Sophie, det är mitt favoritnamn. Och så ska hon vara kring 20 år, läsa första året på juristlinjen och bo i en lägenhet i Stockholm .. Hmm .. Singel eller pojkvän? Resten har jag inte kommit på. Imorgon ska jag skriva första kapitlet! Åh vad kul, eller nej jag börjar redan nu!", skriver Blondinbella i bloggen.

Nyheter24 antar att bloggerskan egentligen menar "chic-lit", en litteraturgenre som blivit populär efter Bridget Jones Dagbok och tar upp livet för storstadskvinnor i 20-30-årsåldern.

Ingen av Blondinbellas 228 läsarkommentarer har dock lagt märke till den roliga felstavningen. Men på bloggen "Messerschmitt" uppmärksammas det med följande citat:

"En chic-lit bok. Fast hon kallar det för Chit-lit bok, vilket kanske ligger närmare sanningen."

Messerschmitt fortsätter:

"Jag tror säkert att hon kommer att skriva sin chit-lit bok. Och den kommer att få Små gula citroner att framstå som ett mästerverk. Och den kommer att sälja guld. Och Sveriges alla tonårsbrudar kommer att bli skitförbannade för att den inte får nobelpriset. Augustpriset bryr de sig inte om, för det vet de inte vad det är."

Skrivet av: