Blondinbella fikar för 91 000

"Det måste ju bli ett mindre lands BNP eller något. "


Sveriges mest lästa bloggerska, Isabella "Blondinbella" Löwengrip, har gjort en fascinerande upptäckt.

Hon har nämligen räknat ut att hon spenderar över 91 000 kronor om året på att fika.

"91 000 kronor för caesarsallad, latte och morotskaka", skriver Blondinbella i sin blogg.

Själv väljer hon att räkna ut det på ett aningen komplicerat sätt då hon multiplicerar 250 kronor om dagen gånger sju dagar i veckan gånger 52 veckor på ett år.

Nyheter24 avslöjar härmed för gymnasisten med justitieministerdrömmar att det är betydligt enklare att ta 250 gånger 365 dagar om året i stället.

"Suck", skriver Blondinbella på sin blogg, och fortsätter:

"Och då ska vi inte ens börja räkna på taxiresor, manikyr och ansiktsbehandlingarna kostar. .. Det måste ju bli ett mindre lands BNP eller något. "

Liberia, ett av världens fattigaste länder, har en BNP per capita på cirka 4 300 kronor. På ett helt år, tål det att poängteras kanske.

Det motsvarar alltså vad Blondinbella väljer att lägga på latte och morotskaka under lite drygt två veckor.

Existensminimum, alltså den lägsta summan en människa i Sverige beräknas kunna överleva på, är beräknat till 3 500 kronor i månaden exklusive hyra och el. Det blir totalt 42 600 kronor om året, vilket är mindre än hälften av vad Blondinbella fikar upp.

Isabella Löwengrip verkar dock mest orolig över kalorierna.

"Nåja, firade denna upptäckt med en brunch och en kladdkaka till efterätt.. Ångest!", avslutar Blondinbella sitt blogginlägg och lägger in en bild på sin senaste fikastund.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

igår 21:37

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

igår 20:50
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

igår 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

igår 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

igår 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

igår 14:55
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.