Blondinbella hotas av avstängning

- 20/02/2009, 14:17 -

Isabella Löwengrips pappa inblandad i blogghaveri.

Bloggaktören Blogg.se, som är en av Sveriges största, är på krigsstigen med Isabella "Blondinbella" Löwengrip. I värsta fall kommer Blondinbellas blogg att stängas av om inte Blogg.se får betalt av Spotlife, som bland annat har Blondinbellas blogg i sitt stall.

– Vi har sedan den 22 november försökt få betalt. Trots att vi gjort en avbetalningsplan vill de inte betala fakturan som är på ynka 21 000 kronor, säger Roland Karlsson, grundare av Blogg.se, till Resumé.

Karlsson chefar över Sveriges populäraste publiceringsverktyg för bloggar, som också används av bloggar som ingår i Spotlifes nätverk, där Löwengrips pappa Per Rydberg är ordförande. Karlsson menar att Spotlife gjort våld på publiceringssystemet.

– Det kan vi ta till som ett sista steg. Vi har tre personer som jobbar med vårt system och får ägna mycket tid åt Spotlifes bloggar eftersom de drar så mycket trafik. Trots det har vi inte fått ett öre av dem, säger han till Resumé.

Spotlife bekräftar att det finns en funktion i systemet för Blogg.se som möjliggör publicering på externa domäner, vilket Spotlife har utnyttjat. Nu avser företaget att skärpa tonen mot Karlsson och hans medarbetare.

– Vi förhandlar fortfarande om hur vi ska gå vidare. Jag har inte uppfattat det som ett problem, säger Johnny Wiktorson, vd på Spotlife, till Resumé.

Skrivet av: