"Vi hade ingen aning om att det här hade hänt", skriver trion på sin facebook-sida.
1 av 3
"Vi hade ingen aning om att det här hade hänt", skriver trion på sin facebook-sida. - Foto: Stella Pictures
Housetrion har nu postat ett inlägg på sin officiella Facebooksida om incidenten,
2 av 3
Housetrion har nu postat ett inlägg på sin officiella Facebooksida om incidenten,
När den svenska succégruppen uppträdde i Dublin utsattes flera för knivdåd. Dessutom avled tre personer efter spelningen.
3 av 3
När den svenska succégruppen uppträdde i Dublin utsattes flera för knivdåd. Dessutom avled tre personer efter spelningen.

"Vi hade ingen aning om att det hänt"

Nio festivalbesökare knivhöggs när Swedish House Mafia uppträdde på Irland, och efter konserten avled tre personer av överdos och utmattning. – Vi såg ingenting, skriver gruppen via sin facebook.


Tre utsålda jättespelningar

DJ-trion Sebastian Ingrosso, Axwell och Steve Angello - mer kända som Swedish House Mafia - gör tre av sina sista spelningar någonsin på ännu ej invigda Friends Arena i Solna i höst.

Den första spelningen sålde slut på bara 42 minuter och de andra två, som släpptes dagarna efteråt, blev även de snabbt utsålda.

Nio personer knivhöggs varav två skadades allvarligt när en eller flera män gick till attack i Phoenix Park i Dublin när bland andra Swedish House Mafia uppträdde på söndagen.

Nu har dj-trion kommenterat händelsen. I ett uttalande via gruppens officiella facebook-sida skriver man:

– Vi spelade på en festival på Irland i helgen och nu har vi fått uppgifter om olyckor. Vi såg ingenting men har bett om all information och vi respekterar att arrangörerna behöver tid för att ge oss all fakta.

Man lovar även att ha direktkontakt med arrangörerna för att se vad gruppen kan hjälpa till med.

– Just nu måste vi respektera deras önskan att vi inte ska säga något och visa respekt inför deras säkerhetsprocess, skriver man och fortsätter:

– Festivalen i sig var fantastisk och vi hade ingen aning om att det här hade hänt och det hade ingen annan artist som spelade heller. När vi har all fakta kommer vi att ta tag i det på bästa möjliga vis. Tack, avslutar gruppen.

Avled av misstänkt överdos

The Irish Sun rapporterade att totalt tre personer dött efter konserten, under vilken även rapparen Snoop Dogg uppträdde. Två av utmattning och en av en misstänkt överdos.

Nyheter24 har tidigare rapporterat om hur polisen ska hålla narkotikan borta när Swedish House Mafia gör tre spelningar på Friends Arena i Solna i höst.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!