Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tevestjärnan tablettlurad på nätet

- 12/02/2013, 09:29 -
Abonnemanget gick inte att stoppa.
1 av 4

Abonnemanget gick inte att stoppa.

Yessica Thor / Yessica Thor

Malou von Sivers tvingades ta till hot om polisanmälan.
2 av 4

Malou von Sivers tvingades ta till hot om polisanmälan.

Yessica Thor/Stella Pictures

Hon leder Efter Tio på TV4.
3 av 4

Hon leder Efter Tio på TV4.

FameFlynet Sweden / David Sica

Den här veckan handlar det om att bli lurad i programmet, därav Malous bikt.
4 av 4

Den här veckan handlar det om att bli lurad i programmet, därav Malous bikt.

Ap/Scanpix

Det gäller att ha koll på vad man beställer. En lockande annons om ett piller med afrikanska substanser som skulle göra under för viktnedgången blev början på ett kostsamt abonnemang.

Du har säkert sett de där annonserna. De som lockar med lovord om snabb viktnedgång och med speciella ingredienser. Det gjorde även programledaren Malou von Sivers.

– Min blick föll på något fantastiskt piller med afrikanska substanser och gjorde det man absolut inte ska göra. Jag tänkte att man kunde ju testa, berättar hon.

Men efter att den första burken med piller levererats till brevlådan kom ytterligare flera burkar med piller. Burkar hon inte beställt. Snart förstod hon att hon satt fast med ett abonnemang hon inte beställt. På nätet kunde hon inte hitta någon information om hur hon skulle avsluta det oönskade abonnemanget och upprepade försök att bli av med det misslyckades. 

Till slut tvingades hon att hota med en polisanmälan för att bli av med företagets produkter och avgifter.

 Jag hittade en avsändare från Danmark dit jag skickade ett mail. Först påstod de att jag behövde ett speciellt nummer som jag inte hade, men när jag skrev att jag skulle polisanmäla dem så blev jag av med det, säger hon.