Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Camilla Läckberg: "Gråter bakom stängda dörrar"

Camilla Läckbergs semester på landet blev inte så lugn som hon hade hoppats.
1 av 1

Camilla Läckbergs semester på landet blev inte så lugn som hon hade hoppats.

Instagram, Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Nöje | 27/07/2017 12:29

Camilla Läckberg skulle vila upp sig på landet. Men det blev långt ifrån den semestern som deckardrottningen behövde.

Deckardrottningen Camilla Läckberg, 42, befinner sig på landet med sina barn och maken Simon Sköld, 30. Som det ofta blir på landet har hela familjen öppet hus och får besök av både vänner och familj. 

Men särskilt mycket vila har det inte blivit för Camilla. På sin Instagram skriver hon nu att hon blir projektledare och ska ordna frukost, lunch, middagar, matinköp, disk och annat. 

View this post on Instagram

Däckar allt längre stunder per dag nu. Försöker däremellan hålla ångan uppe. Ser mig runt och är akut medveten om att jag lever en dröm som är ouppnåelig för de flesta. Bara miljön här på landet är ett paradis. Jag vet det. Men det jag har just nu i livet är frukten av 15 års slit. Jobbat dygnet runt, fått fyra barn jag försöker räcka till för, två skilsmässor, ett självpåtaget behov av att vara alla till lags och ett "duktig flicka" syndrom som heter duga. Skulle ladda batterierna här i sommar men blir liksom aldrig så. Öppet hus här som alltid precis som jag/vi vill ha det, älskade o omtyckta vänner o familj är alltid välkomna, men..... - blir automatiskt projektledare. Frukost, lunch, middag, matinköp, disk, plock, mm, det går runt, runt, o de tio böckerna jag tog med mig för att hinna läsa, skrattar hånfullt åt mig. Och nog hjälps många åt när de hälsar på, men inte alla, o de fåtal som INTE hjälps åt utan ser det som ett hotell med fullservice blir enorma irritationsmoment och energisugare. Och jag är dålig på att säga ifrån, istället noterar jag det och ältar långsint och besviket. Men värsta är att jag mest av allt har mig själv att skylla. Simon är fantastisk o bangar aldrig kavla upp ärmarna men jag ger honom ibland inte ens chansen. Han vill men jag låter honom inte. Så varför helt enkelt inte peka med hela handen o tilldela uppgifter till de som tror de hamnat på ett lyxhotell? O varför rent allmänt i livet säga ja till allt istället för att dra ett djupt andetag och säga "nej"? O varför ha dåligt samvete för att jag har det materiellt bra men ändå blir trött? Jag har ju själv makten i min hand att förändra min situation, men sitter pinsamt fast i "duktig flicka" och "vara till lags"-sjukan. O till viss del oxå en självpåtagen kvinnofälla, i viljan att vara superwoman som fixar allt. Med resultatet att jag varvar ett påklistrat och krampaktigt leende med tårar bakom stängda dörrar. Ska öva mig på att släppa taget, sluta vara självpåtagen projektledare, självpåtagen cheerleader och allmän mespropp. Det FINNS människor runt mig som både vill och kan och jag måste lära mig både släppa taget - och ryta till. Nån som känner igen sig? Nån som hänger på?

A post shared by Camilla Läckberg (@lackberg) on

Hennes mål är nu att ta sig ur kvinnofällan hon hamnat i.

"Ska öva mig på att släppa taget, sluta vara självpåtagen projektledare, självpåtagen cheerleader och allmän mespropp. Det FINNS människor runt mig som både vill och kan och jag måste lära mig både släppa taget - och ryta till.".

Inlägget har fått över 1300 kommentarer och många stöttar, peppar och känner igen sig i Camillas situation. 

Under torsdagsmorgonen tackade Camilla för alla värmande ord.  

"Helt överväldigad. Över 1 000 kommentarer på förra inlägget. Läst alla. Tack för att ni delat era erfarenheter, tack för råd, tack för pepp. Ska försöka börja lyssna på er.....",

skrev hon. 

Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!