Viveca Sten svarar nu på tittarnas reaktioner på säsong nio av "Morden i Sandhamn".
Viveca Sten svarar nu på tittarnas reaktioner på säsong nio av "Morden i Sandhamn". - Foto: Jessica Gow/TT

Slutet på "Morden i Sandhamn" gör tittarna tokiga – nu svarar Viveca Sten

"Morden i Sandhamn" är en riktigt tittarsuccé, men alla är inte helt nöjda med hur den nya säsongen slutar. Nu svarar Viveca Sten, som ligger bakom böckerna som serien baseras på, på tittarnas frågor.


Den 3 april hade säsong nio av "Morden i Sandhamn" premiär på C More och några veckor senare visades det första avsnittet i TV4.

– Jag älskar att vi får ta vidare relationerna och historierna i Sandhamnsserien, jag får så mycket engagemang och kärlek för min Nora. Känner mig stolt, sa Alexandra Rapaport, som spelar åklagare Nora Linde i tv-serien, i ett pressmeddelande inför premiären.

Viveca Sten svar om Morden i Sandhamn: "Får se"

Den nya säsongen, som består av sex avsnitt, har sedan premiären väckt en hel del känslor hos publiken – inte minst när det gäller hur den avslutades.Läs mer om reaktionerna på nya "Morden i Sandhamn"-säsongen här.

En som fått ta del av dessa reaktioner är författaren Viveca Sten som ligger bakom böckerna som ligger till grund för serien. I ett inlägg på Instagram frågade hon nämligen vad hennes följare tycker om den nya säsongen – och frågorna lät inte vänta på sig.

"Har sett alla avsnitt på TV4 play.. Bra!! Men det kan väl inte sluta på sånt tråkigt sätt?? När kommer nästa säsong?", skriver en tittare, som får följande svar från författaren:

"Inte bestämt än."

Foto: Skärmavbild/Instagram/vivecasten

"Vilket tragiskt slut, jag hoppas inte det blir som man tror", skriver en annan, medan en tredje skirver:

"Alltså, älskar denna serie men fy vilket jobbigt slut! Hoppas verkligen att det kommer en säsong 10 annars blir jag besviken".

Bägge får samma svar från Viveca Sten:

"Vi får se vad som händer."

Foto: Skärmavbild/Instagram/vivecasten

"Otroligt bra. Vill ha mer. Hade dock en olustig känsla genom hela sista avsnittet…. Är det Åremorden som kommer härnäst?, skriver ytterligare en person, som får ett lika kryptiskt svar från Sten:

"Vi får se hur det slutar."

Vi får, med andra ord, vänta tålmodigt och se hur säcken knyts ihop.

Läs alla våra artiklar om Viveca Sten här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!