Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

16-åringarna döms till ungdomsvård i Kortedalafallet

- 18/09/2012, 14:10 -
Carl-Erik har mist synen på ena ögat och har svåra minnesförluster.

Carl-Erik har mist synen på ena ögat och har svåra minnesförluster.

BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

61-årige Carl-Erik misshandlades brutalt och fick men för livet. Nu döms två 16-åriga pojkar till ungdomsvård för grov misshandel.

GÖTEBORG. I mitten av mars blev 61-årige Carl-Erik attackerad av ett ungdomsgäng i Kortedala. Han blev slagen och sparkad tills han blev medvetslös och fick svåra hjärn- och skallskador. Han minns ingenting från de två senaste åren och har mist synen på ena ögat. 

Under tisdagen dömdes två 16-åriga pojkar till ungdomsvård och ungdomstjänst, 70 respektive 100 timmar, för grov misshandel. De ska även betala 130 000 kronor i skadestånd till Carl-Erik. Hade de varit vuxna så hade de dömts till två och ett halvt år respektive ett och ett halvt års fängelse. 

"Som om man sparkar på en  boll"

Ungdomarna nekar till brott och säger att de endast utdelade några lätta slag och sparkar mot 61-åringen. Flera vittnen, Carl-Erik omfattande skador och teknisk bevisning talade emot deras historia. 

Allt började när ungdomarna retade Carl-Eriks hund Barney utanför en affär i Kortedala i mars i år. Carl-Erik sade åt ungdomarna som svarade med att gå till attack. De slog och sparkade tills han låg försvarslös i fontänen på Kortedala torg – då tog en av ungdomarna sats och sparkade honom en sista gång i huvudet.

– Det var som att han tog en väldans sats, som om man sparkar en boll. Efter det rosslade mannen bara, berättar ett vittne i förhör.