Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sexutpressade gifta män

- 24/05/2013, 19:19
Den kriminella ligan försörjde sig på männens otrohet.
1 av 2

Den kriminella ligan försörjde sig på männens otrohet.

Patrik Lundin / SvD / SCANPIX

Efter att männen varit otrogna pressades de på pengar av ligan.<br>
Enligt polisen har tre brottsoffer pressats på mer än 250 000 kronor.
2 av 2

Efter att männen varit otrogna pressades de på pengar av ligan.<br> Enligt polisen har tre brottsoffer pressats på mer än 250 000 kronor.

Karin Malmhav/Scanpix

Utpressade otrogna män. Ligan lurade in sina offer i en sexfälla - de som fastnade i fällan fick betala om de ville undvika skilsmässa.

CHUNGCHEONG. Sydkoreansk polis har avslöjat en kriminell organisation för utpressning. Men inte vilken utpressning som helst. Kvinnor, även de medlemmar i brottsligan, hade nämligen sex med gifta män och tvingade dem att betala om de var rädda om sitt äktenskap, skriver Koreabang.com

Samtliga av de män som polisen varit i kontakt med ska också ha hotats med en våldtäktsanmälan. En av männen blev till och med anmäld för våldtäkt - trots att hans brott inte sträckte sig längre än otrohet.

Hotade att polisanmäla

Fem ligamedlemmar har hittills gripits, varav tre av de misstänkta är kvinnor som lockat till sig männen. Nu satsar polisen på att gripa fler medlemmar.

– Vi har hört om andra liknande operationer i området så vi håller på att expandera utredningen, säger en talesperson från polismyndigheten.

Enligt polisens uppgifter har organisationen pressat till sig ungefär en kvarts miljon svenska kronor, från tre olika män. 

Det är dock oklart hur många män som faktiskt utsatts för ligan. Möjligtvis finns det fler personer som ännu inte trätt fram, eftersom otrohet är något som de flesta inte vill skylta med.