Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Misstänkt gruppvåldtäkt på populär färja – "Hänsynslöst och rått"

- 03/03/2016, 16:22
Den misstänkta gruppvåldtäkten ska ha skett på M/S Cinderella.
1 av 4

Den misstänkta gruppvåldtäkten ska ha skett på M/S Cinderella.

POLISEN / TT BILD

Männen nekar till brott.
2 av 4

Männen nekar till brott.

TT BILD

Hytten där det ska ha skett.
3 av 4

Hytten där det ska ha skett.

POLISEN

Kvinnan ska också ha blivit smiskad och slagen.
4 av 4

Kvinnan ska också ha blivit smiskad och slagen.

POLISEN

Tre män i 30-årsåldern misstänks ha turats om att våldta en ung kvinna på färjan M/S Cinderella.

Natten mellan den 27 och 28 februari 2015 misstänks en gruppvåldtäkt ha skett på färjan M/S Cinderella mellan Stockholm och Mariehamn, Åland. Enligt vittnen var den unga kvinnan kraftigt berusad när hon lurades ner i en hytt av tre okända män, skriver Aftonbladet.

Enligt åtalet som inkom i tisdags turades männen om att våldta kvinnan. De Stockholmsbaserade männen misstänks ha slagit och smiskat henne. De ska även ha hållit henne genom att ta strupgrepp om halsen.

Kvinnans vänner samt en person som såg kvinnan ska vittna i rättegången. Den unga kvinnan ska haft synliga blåmärken på halsen.

I bevisningen finns en mobilkamerafilm som männen spelade in strax före den misstänkta gruppvåldtäkten.

Advokaten Elisabeth Massi Fritz säger att kvinnan fortfarande mår mycket dåligt. Massi Fritz trycker hårt på att hon inte accepterar att hennes klient ska få kränkande eller irrelevanta frågor. Advokaten menar att stämningen har varit hänsynslös och rå.

Rättegången inleds nästa vecka och männen nekar till brott. De menar att det varit frivilligt sexuellt umgänge, rapporterar Aftonbladet.