Backar Saab
Jihad Mohammad drar tillbaka gårdagens besked - Foto: eCarExpo

Emily GT-ägaren backar – om gamla Saab-fabriken

I går kom nyheten att elbilen Emily GT, som utvecklats i Trollhättan, inte ska tillverkas i den gamla Saab-fabriken. Den ska tillverkas i Italien. Men en dag senare tar nu ägaren av projektet tillbaka beskedet.


Emily GT utvecklades av NEVS i den gamla Saab-fabriken i Trollhättan, och sedan projektet såldest till det kanadensisk-libanesiska företaget EV Electra har det varit oklart var produktionen av den nya elbilen skulle hamna.

Många hoppades på att den gamla Saab-fabriken i Trollhättan skulle väckas till liv och åter producera bilar.

Ska gamla Saab-fabriken bygga nya elbilen? Nu kommer beskedet

Motsäger sig själv

Under gårdagen kom det ett besked från EV Electras grundare och vd Jihad Mohammed.

– Ingenjörerna sitter i Trollhättan. Men tillverkningen hamnar i Italien, det är redan påskrivet, sade Jihad Mohammed till Carup.

En dag senare tillbakavisar han emellertid uppgifterna till SVT Nyheter Väst. “Vet inte det än. Vi har inte beslutat vilka bilar vi ska göra i Italien”, skriver han i ett sms.

Så försöker bedragarna lura dig – med lapp på vindrutan

Alternativet till Saab-fabriken

På Linkedin skrev Jihad också under natten mellan onsdag och torsdag att man har lagt ett bud på en fabrik i Italien, som blev godkänt under gårdagen. Han förtydligar att det inte handlar om den gamla Maserati-fabriken.

Han säger att man nu har “mer än några få” modeller, efter ett flertal förvärv under de senaste två månaderna.

Utöver det vill han i dagsläget inte ge några fler detaljer. “Jag lovade mitt team att inte ge ut fler detaljer. Eftersom våra investerare måste få veta innan alla andra. Sen kommer ett officiellt pressrelease svara på alla frågor”, skriver han på Linkedin.

Tesla lanserar sin sportigaste modell någonsin

Köpa begagnad bil? Här är bästa tipsen

Bil