Här är 8 olika bröllopslekar som gör din speciella dag oförglömlig.
Här är 8 olika bröllopslekar som gör din speciella dag oförglömlig. - Foto: Pexels

Få igång bröllopsfesten: 8 lekar som inte skapar stel stämning

Bröllopssäsongen är här och det är dags att planera en dag full av minnen som kommer att vara med dig för livet. Men för att göra din stora dag ännu mer minnesvärd, varför inte inkludera några roliga bröllopslekar som minskar risken för stel stämning?


Vem säger att bröllop måste vara allvarliga och stela tillställningar? Bröllopslekar är ett fantastiskt sätt att bryta isen och få igång festen på riktigt.

Här ger Nyheter24 några tips på roliga och interaktiva bröllopslekar som kommer att engagera både brudparet och gästerna.

Kärleksgåta – utomhuslek för alla deltagare

En utomhuslek där deltagarna måste lösa ledtrådar och gåtor för att hitta olika platser på bröllopsområdet där de får samlingsdelar av en kärleksfras. När alla deltagare har hittat alla samlingsdelar, ska de sätta ihop frasen och ta en bild av sig själva med frasen skriven på en whiteboard.

Bröllopsbingo under bröllopsceremonin

En inomhuslek där deltagarna får en bricka med olika bröllopsrelaterade ord och uttryck. När något på brickan händer under bröllopsceremonin eller mottagningen, kryssar deltagarna av det på sin bricka. Den första personen att fylla hela brickan vinner.

Ballongpoppning under bröllopsmottagningen

En lugn inomhuslek där deltagarna får varsin ballong med en lapp inuti som anger en uppgift som ska utföras under bröllopsmottagningen. Uppgifterna kan vara allt från att ta en bild med brudparet till att sjunga en låt.

Roligaste bilder under bröllopet vinner

En inomhuslek där deltagarna delas upp i grupper och får tillgång till en fotobooth med olika rekvisita. Varje grupp ska ta så många roliga bilder som möjligt inom en given tid och den grupp som tar flest och roligaste bilder vinner.

Brudparets hemligheter och fakta om sig själva

En utomhuslek där brudparet har förberett en lista med hemligheter och fakta om sig själva. Deltagarna ska ställa frågor till brudparet för att försöka lista ut vilken hemlighet som hör till vilken person.

Gör din bröllopsdag oförglömlig med flera roliga lekar. Foto: Pexels

Färgmatchning på bröllopsområdet

En utomhuslek där deltagarna delas upp i lag och får olika färgade t-shirts. Varje lag ska hitta föremål på bröllopsområdet som matchar deras färg så snabbt som möjligt. Det lag som hittar flest matchande föremål vinner.

Bröllopsordlek för inomhuslek

En inomhuslek där deltagarna får ett ord som de sedan ska bilda så många nya ord som möjligt av genom att byta ut eller lägga till bokstäver. Den som bildar flest nya ord vinner.

Kärlekskort till brudparet

En lugn inomhuslek där deltagarna får papper och pennor och ska skriva ner en personlig hälsning till brudparet. Sedan samlar en person ihop alla korten och läser upp dem högt för brudparet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!