7 second hand och vintagebutiker i Stockholm.
7 second hand och vintagebutiker i Stockholm. - Foto: Claudio Bresciani/TT

7 vintage- och second hand butiker i Stockholm – hitta unika fynd

Upptäck Stockholms vintage- och secondhand-butiker, där du kan hitta allt från retrokläder och accessoarer till möbler och inredningsdetaljer. Här listar Nyheter24 Stockholms bästa butiker.


Att handla second hand och vintage har blivit allt mer populärt de senaste åren, och Stockholm har ett stort utbud av butiker där du kan hitta unika och hållbara fynd.

I butikerna i Stockholm kan du shoppa kläder, accessoarer, möbler och mycket mer, samtidigt som du minskar din påverkan på miljön genom att handla återanvänt.

Här tipsar Nyheter24 om några av de mest populära second hand- och vintagebutikerna i Stockholm och vad de har att erbjuda.

1. Stockholms Stadsmission i Stockholm

Stadsmissionen är en svensk ideell organisation som arbetar för socialt ansvar och solidaritet med människor i utsatta livssituationer. I Stockholm har Stadsmissionen flera olika secondhandbutiker som fungerar som en av organisationens huvudsakliga finansieringskällor. 

En annan fördel med att handla på Stadsmissionen är att man ofta hittar unika och speciella prylar som inte finns att köpa någon annanstans.

Det kan till exempel handla om snygga vintagekläder eller udda möbler som man inte ser varje dag. Du kan även göra unika fynd på Stadsmissionens egen webbshop.

Stadmissionen har flera av sina butiker i Stockholm. Foto: Bertil Ericson/TT

2. Judits second hand på Södermalm

Judits second hand är en av Stockholms mest populära secondhandbutiker med ett stort utbud av kläder och accessoarer från olika tidsperioder. 

En av fördelarna med att handla på Judits second hand är att utbudet är både stort och varierat. Här finns allt från klassiska 50-talsklänningar till trendiga kläder från kända märken.

Utöver försäljning av kläder och accessoarer, så erbjuder Judits second hand även en uppsjö av olika tillbehör, som skor, väskor och smycken. 

Judits Second Hand på Hornsgatan på Södermalm. Foto: Claudio Bresciani / TT

3. Lisa Larsson second hand på Södermalm

Lisa Larsson second hand är en av Stockholms äldsta vintagebutiker och har funnits i över 30 år. Butiken är känd för sitt unika utbud av vintagekläder och accessoarer från olika decennier. Här hittar man allt från 1920-talets pärlhalsband till 1990-talets bomberjackor.

Butiken är belägen på Södermalm och har ett charmigt och personligt inredningskoncept som gör det till en trevlig shoppingupplevelse. Butiken är också en populär butik för film- och teaterproduktioner som letar efter autentiska vintagekläder till sina produktioner. 

Lisa Larsson Second Hand på södermalm. Foto: TT/Arkivbild

4. Myrorna med flera butiker i Stockholm

Myrorna är en annan välkänd secondhand-kedja i Stockholm som funnits sedan 1899. De har flera butiker runt om i Stockholm och deras utbud sträcker sig från kläder till möbler och andra heminredningsprodukter.

Butiken är känd för sitt breda utbud av secondhand-kläder till överkomliga priser. De säljer allt från vintage till moderna plagg och accessoarer från välkända märken. 

Utöver att erbjuda en hållbar shoppingupplevelse, bidrar Myrorna också till en god sak. Allt överskott går nämligen till Frälsningsarmén, står det på Myrornas hemsida.

I Stockholm finns det flera Myrorna. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

5. Beyond Retro i centrala Stockholm och Södermalm

Beyond Retro är en vintagebutik i Stockholm som har varit en favorit bland vintage- och secondhandälskare sedan kedjan öppnade den första butiken 2007 i Sverige, enligt ett pressmeddelande.

Butiken erbjuder en mix av vintagekläder, accessoarer och inredning från 1920-talet till 1990-talet. Deras utbud av kläder inkluderar allt från unika klänningar till jeans, jackor och tröjor i olika stilar och färger.

Butiken erbjuder också workshops och evenemang som lär ut hur man kan ta hand om och återvinna vintage- och secondhandkläder på ett sätt som är bra för miljön.

6. Humana second hand i Stockholm

Humana second hand grundades 1982 som en del av Humana Sverige, vilket är en ideell humanistisk förening som samlar in och säljer begagnade textilier, kläder, skor och accessoarer, står det på Humanas hemsida.

Butiken säljer allt från kläder, skor och accessoarer till inredning, leksaker och böcker. Humana fokuserar på hållbarhet och återanvändning, och deras affärsmodell är byggd på att samla in och sälja secondhandvaror för att minska avfallet.

7. Emmaus second hand i södra Stockholm

Emmaus i Stockholm är en fristående organisation som funnits sedan början på 70-talet, står det på Emmaus hemsida. Har du vägarna förbi en av Emmaus butiker i Stockholm, i Liljeholmen eller Solna, kan du fynda allt från kläder, skor, möbler och husgeråd till böcker och leksaker. 

Genom att sälja begagnade varor bidrar Emmaus till en mer hållbar konsumtion samtidigt som de arbetar för social rättvisa och en mer jämlik värld, står det på Emmaus hemsida. Överskottet från försäljningen går till olika projekt och insatser som stödjer människor i utsatta situationer.

/
/
/
Senaste nytt

Rånade par med pistol i villan – ingen gripen

Kollektivavtal för Ingrossokopplad klädkedja

Den italienska underklädeskedjan Intimissimi – med Bianco Ingrosso som affischnamn och ambassadör – har tecknat kollektivavtal i Sverige.

Ryssar önskar fred – på Putins villkor

Ryska medborgare ser gärna fred – men i så fall ska det ske på den ryska regimens villkor. Folk har lärt sig att leva med det brinnande kriget, enligt en analys av sinnesstämningen i Ryssland.

Efter rekordåren – nu vabbar vi mindre

Efter de senaste årens rekordsiffror verkar nu vabbandet minska bland småbarnsföräldrar. Med ett par veckor kvar av året är det betydligt färre ansökningar än under 2022, visar siffror som TT tagit del av.

Varnar för ”megatorka” i framtidens Europa

1 timme sedan
Extrem värme och torka som väntas bli vanligt i slutet av århundradet kan drabba Europa redan närmsta decennierna – och flera år i rad, enligt en ny studie.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ljungby

1 timme sedan
"En singelolycka med en personbil inträffar på länsväg 527.", skriver polisen på sin hemsida.