Är du ute efter ett mysigt picknickställe i Stockholm? Då har du hittat rätt!
Är du ute efter ett mysigt picknickställe i Stockholm? Då har du hittat rätt! - Foto: Stella Pictures och Leif R Jansson/TT

Stockholms 12 bästa picknickställen – perfekt lista för sommaren

Från lummiga parker till vackra vattenutsikter, vi har samlat guldkornen för att göra din sommar ännu mer minnesvärd. Utforska staden på bästa sätt - med en korg full av godsaker! Nyheter24 listar 12 vackra picknickplatser i Stockholm.


Stockholm är känt för sin vackra skärgård, grönskande parker och historiska byggnader. Sommaren är en fantastisk tid att utforska staden och njuta av den vackra naturen, med solen som skiner och dagarna som sträcker sig långt in på kvällen. Varför inte ta med dig en picknickkorg och upptäcka några av Stockholms bästa picknickplatser? 

Stockholms 5 bästa badplatser – en guide för sommaren

12 vackra platser för picknick i Stockholm

Nyheter24 har satt ihop en lista på 12 fantastiska platser som du bara måste besöka för att uppleva riktig svensk sommaridyll. Från grönska på Djurgården till Karlbergs slottspark och panoramavyerna från Ivar Los park, här finns något för alla smaker!

1. Hagaparken – picknickställe i Solna med utsikt över vattnet

Hagaparken är en stor engelsk park norr om Stockholm, vid Brunnsviken. Den erbjuder vackra gräsmattor, lummig skog, slingrande stigar och utsikt över vattnet. Parken är även hem till Haga Slott och Gustav III:s Paviljong, vilket gör det till en historisk och naturskön plats för en picknick.

2. Långholmen – mysig plats för picknick 

Långholmen är en naturskön ö belägen mellan Södermalm och Kungsholmen. Ön är känd för sina grönskande ängar, små badplatser och vackra promenadstråk längs vattnet. Här finns flera platser där du kan njuta av en picknick och koppla av. 

3. Rosendals trädgård – avslappnad picknick i naturskön miljö

Rosendals Trädgård är en ekologisk trädgård och kafé på Djurgården, där du kan köpa färska, ekologiska produkter för din picknick. Trädgården har flera vackra områden att sitta på, omgivna av grönska, och är en perfekt plats för en avslappnad picknick i en naturskön miljö. Har du med dig egen picknick kan du äta den på den hänvisade picknickplatsen invid lekplatsen. I övriga delar av trädgården kan du inte äta medhavd matsäck.

4. Skansen – här finns både djur och picknickställen

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum och ligger på Djurgården. Här kan du uppleva svensk historia, kultur och natur samtidigt som du har en picknick. Det finns flera grönområden att slå sig ner på, och du kan även besöka de historiska byggnaderna och se de nordiska djuren i parken.

5. Bergianska trädgården – vacker plats för picknick nära stan

Bergianska trädgården är en botanisk trädgård vid Brunnsviken, som ägs av Stockholms universitet. Trädgården har en stor samling av växter och träd från hela världen, samt vackra dammar och växthus. Här kan du njuta av en picknick i en lugn miljö, omgiven av naturens skönhet. 

6. Vitabergsparken – mysig plats för picknick på Södermalm

Vitabergsparken är en vacker park på Södermalm med kuperad terräng, stora gräsytor och utsikt över Stockholm. Parken är omgiven av historiska byggnader, inklusive Sofia Kyrka. Picknickområdet är omgivet av lummiga träd, vilket ger skugga under soliga dagar. 

7. Gärdet – optimalt picknickställe för stora sällskap

Gärdet är ett stort öppet fält på Östermalm, omgivet av grönska och med utsikt över staden och vattnet. Det är en populär plats för picknick, bollspel och drakflygning. Gärdet erbjuder mycket utrymme för större grupper och familjer, och det ligger nära både Djurgården och Stockholms Stadion för den som vill kombinera sin picknick med andra aktiviteter.

8. Karlbergs slottspark – picknickställe nära Vasastan

Karlbergs slottspark ligger i Vasastan, vid Karlbergskanalen. Slottsparken är både historisk och naturskön, med vacker utsikt över Karlbergs slott och kanalen. Parken har stora gräsytor som är perfekta för picknick, och du kan promenera längs kanalen eller utforska de vackra trädgårdarna som omger slottet.

9. Ivar Los park – picknickplats med vacker utsikt över Stockholm

Ivar Los park är en liten men charmig park belägen på Mariaberget på Södermalm. Parken erbjuder en fantastisk panoramavy över Stockholm, inklusive Gamla Stan och Riddarfjärden. Med sina bänkar, blommor och träd är parken en utmärkt plats för en romantisk picknick eller en avslappnad stund med vänner. Dess centrala läge gör den enkel att nå, samtidigt som den erbjuder en lugn oas mitt i staden.

10. Tantolunden – bra för både picknick och bad på Södermalm

Tantolunden är en populär park på Södermalm med picknickområden och badplatser. Parken är kuperad och har flera öppna gräsytor, omgivna av träd och buskage, vilket gör den idealisk för både picknick och solande. Barn kan njuta av lekplatserna, och de kringliggande kaféerna och restaurangerna erbjuder möjligheter att köpa mat och dryck.

11. Skinnarviksberget – vackert ställe för picknick med utsikt över Stockholm

Skinnarviksberget är en imponerande utkiksplats på Södermalm och erbjuder en imponerande panoramavy över Stockholm, inklusive Gamla Stan, Kungsholmen och Riddarfjärden. Klipporna och den lilla parken vid bergets topp är perfekta för en picknick med utsikt. Här kan du slå dig ner på gräset, sitta på bänkar eller breda ut en filt på klipporna. Skinnarviksberget är lättillgängligt till fots.

12. Hellasgården – friluftsområde som är perfekt för picknick

Hellasgården är ett friluftsområde i Nackareservatet, beläget strax utanför Stockholm. Området erbjuder vackra skogar, sjöar och ängar, vilket gör det till en perfekt plats för en picknick i naturen. Du kan även njuta av aktiviteter som vandring, kanotpaddling och bad, eller besöka det populära caféet. Hellasgården är lättillgängligt med bil eller kollektivtrafik och är en populär destination för utflykter.

Njut av utsikten och häng på Stockholms 6 bästa takterasser

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!