Stormkritik mot Stockholmsprogram

Bloggosfären sjuder av hat mot EU:s nya övervakningsprogram.


Dina bankaffärer. Dina resor. Dina fingeravtryck och ditt nätsurfande. Listan kan göras lång. Men detta är exakt vad EU:s justitieministrar vill övervaka hårdare i samband med Stockholmsprogrammet.

Och efter att de hemliga förslagen läckt ut på nätet dröjde det inte länge innan kraftig kritik mot programmet flödade i bloggosfären.

"Stockholmsprogrammet måste stoppas. Kraven på ett stopp av övervakningssamhället har uppenbarligen inte gått fram. Bönerna om solidaritet med samhället mest utsatta har mött döva öron. Oavsett om man brinner för medborgerlig frihet, alla människors lika värde eller demokratiska värden i sig är Stockholmsprogrammet ett illa dolt hån ... Om Stockholmsprogrammet går igenom kommer Stockholm under de kommande åren bli synonymt med massövervakning, immigrantförföljelse och ett lysande förakt för mänskliga rättigheter både hos medborgare och hos asylsökande", skriver Alliansfritt Sverige på sin webbsajt.

Bloggaren HAX riktar också skarp kritik mot programmet och uppmanar nu allmänheten att gå ut och demonstrera mot det kontroversiella förslaget.

"Onsdag den 15 juli samlas EU:s justitieministrar i Sverige. En av sakerna de skall behandla är det så kallade Stockholmsprogrammet – som är en allvarlig potentiell utökning av storebrorsstaten i EU ... Skitkul att så många hugger på det här. Att protestera är viktigt. Gör man inte det, då fattar inte politikerna när de håller på att gå över gränsen," skriver HAX i sin blogg.

Piratpartiets Europaparlamentariker, Christian Engström, befinner sig för närvarande i Strasbourg och beklagar sig över att han inte kan vara med och protestera mot det kritiserade programmet.

"Det enda tråkiga är att jag inte kan vara med på demonstrationen mot Stockholmsprogrammet som anordnas i Humlegården i Stockholm på onsdag klockan 17.00. Regeringen har satt full fart redan från början, så det måste vi också göra", skriver Engström i sin blogg.

Onsdagen den 15 juli klockan 17:00 anordnas en demonstration i Humlegården i Stockholm mot Stockholmsprogrammet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!