Acar: Vi är inte inblandade i Halmstad

OG-ledaren dementerar gängkrig i Halmstad: "Men det är inte vanliga Svenssons som skjuter på varandra."


HALMSTAD. Under den senaste veckan har inte mindre än fem skottlossningar härjat i Halmstad. Kulor har vinit kors och tvärs genom bostadsområden och skottlossningar har rasat på öppen gata.

Polis misstänker nu att det kan röra sig om maffialiknande uppgörelser i den undre världen - och enligt källor till Hallandsposten gäller det dispyter mellan de kriminella gängen Original Gangsters och Bandidos.

Men Denho Acar, ledare för OG, förnekar att gänget skulle vara inblandat.

– Nej, det stämmer inte alls, säger Acar till Nyheter24.

Hur är er relation till Bandidos i dag?

– Det är lite gamla grejer från långt tillbaka, menar Acar.

Dock tror han att händelserna i Halmstad kan kopplas till andra kriminella gäng.

– Ja, det är ju inte vanliga Svenssons som skjuter på varandra direkt, menar han.

Acar vill inte kommentera om OG etablerat sig i Halmstad, men säger att gänget har planer på att etablera sig i andra svenska städer. Han vill inte avslöja vilka städer det rör sig om.

Skottlossningarna i Halmstad har skapat oro hos polisen, som är rädda för att någon civil kan hamna i skottlinjen för gängens uppgörelser.

Hur skulle du känna om någon civil träffades av en förlupen kula från ett OG-vapen?

– Det skulle inte kännas bra, menar Denho Acar.

Dock förnekar han att OG ska ha blivit "decimerat", som Expressen hävdat i en tidigare artikel.

– Det finns inte en gnutta sanning i det där, det är skitsnack. Jag kan förstå ur deras synvinkel att de vill lugna allmänheten med att säga sånt, men vi har inte blivit svagare, säger Acar till Nyheter24.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Intensiv slutspurt i EU-parlamentet

Greta Thunberg åtalas återigen för ohörsamhet

Klimataktivisten Greta Thunberg åtalas återigen för brott, misstänkt för två fall av ohörsamhet mot ordningsmakten, rapporterar Expressen.

Storbritannien stärker försvaret

Storbritannien ska lägga 2,5 procent av sitt BNP på försvarsutgifter, meddelar premiärminister Rishi Sunak under ett besök i Polen. Under 2023 lade landet drygt 2,2 procent av BNP på försvaret.

Flera döda på Engelska kanalen

Fem personer, varav ett barn, omkom när de försökte passera Engelska kanalen från Frankrike till Storbritannien, meddelar franska myndigheter. Det sker bara timmar efter att det brittiska parlamentet godkänt det kontroversiella lagförslaget om migrantflyg till Rwanda.

Thedéen: Lågkonjunkturen mildare än befarat

Riksbankschefen Erik Thedéen konstaterar att inflationen gått i rätt riktning och att den är "betydligt lägre" än Riksbankens prognos. "Det bäddar för att köpkraften kan komma tillbaka", säger han i ett tal enligt ett pressmeddelande.

Strul för Systembolaget – risk för tomma hyllor

Planerar du att dricka något i helgen? Då får du skynda dig till Systembolaget. En stor del av systembolagets drycker kan ta slut innan helgen.