Fredag 14 Maj
Stockholm

Musikjätten körde över Paul Simon

Stjärnan upprörd över att Universal stoppat teaterpjäs i Stockholm.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Paul Simon slår tillbaka mot anklagelserna om att sångaren ska ha legat bakom stoppandet av teaterpjäsen The Sound of SilenceStockholms Stadsteater.

Pjäsen ska enligt musikförlaget Universal ha stoppats på grund av att Simon & Garfunkels musik använts vid flera tillfällen i föreställningen.

Men Paul Simon själv tillbakavisar att han ska ha något emot användandet av musiken.

"Universal talar inte för Simon"

Stjärnan är upprörd över att Universal hindrat föreställningen från att spelas och menar att musikförlagsjätten inte har någon rätt att företräda honom i frågan.

– Universal publishing talar inte för Mr Simon i detta ärende. Universal representerar Mr Simon i rutinmässiga förlagsärenden i Sverige och andra länder, men vårt samarbete inkluderar inte teaterrättigheter, skriver Paul Simons företrädare Eddie Simon i ett mejl till Stockholms kulturborgarråd Madeleine Sjöstedt.

"Mycket upprörda"

Sjöstedt blev själv uppringd av Eddie Simon sedan hon vädjat till Paul Simon att låta pjäsen spelas.

– Han vill kraftfullt dementera att Paul Simon stoppat föreställningen, han var mycket angelägen om det. De är mycket upprörda över den negativa publiciteten och oroliga över vad som hänt, säger Madeleine Sjöstedt till SvD.

Universal vet inte säkert

Martin Ingeström på Universal säger nu att han inte säkert kan veta om beskedet att stoppa pjäsen verkligen kom från Simon.

– Det är så mycket folk inblandade, det är problemet. Det är alltid upphovsmannen som har rätt att besluta. Sen kan det vara så att han överlåtit till manager eller agent att ta beslut, säger Martin Ingeström.

"De använder lögner"

Madeleine Sjöstedt är förfärad över Universals agerande.

– Man undrar vad Universal egentligen vill när de använder lögner i sin argumentation. Vi tycker att de avtal som finns i Sverige mellan teatrarna och Stim fungerar alldeles utmärkt. Jag hoppas att det blir ett slut på diskussionerna om hur vi reglerar våra avtal på teaterscenerna nu till SvD.

Paul Simons och hans företrädare hoppas nu på att snabbt kunna reda ut ärendet så att frågan blir löst.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela