Jägaren: "Släpp mig fri!"

Carolin Stenvalls misstänkte mördare ställer krav på åklagarna.


LULEÅ. Den 50-årige jägaren är hårt pressad, och upplever häktet som en mardröm. Han får inte läsa tidningar, kolla på teve och när han väl ska prata med familjen avlyssnar polisen samtalen. Carolin Stenvalls misstänkte mördare kräver nu att få släppas från häktet. Det begär han vid dagens omhäktningsförhandling vid Luleå tingsrätt.

Jägaren har passat på att kritisera polisen, som han anser jobbar för långsamt och letar efter bevis på måfå. Livet i häktet tär på honom.

– Han får inte prata med någon annan mer än mig, säger 50-åringens advokat Leif Gustafsson, till Expressen.

Åklagarna Ulrika Schönbeck och Anette Ölmbro, som leder utredningen, har begärt förlängd häktningstid till den 1 december för att väcka åtal. Det har retat upp jägaren, som anser att han har berättat allt som finns att berätta.

– Han tror inte så mycket på att bli fri. Men han vill slippa fulla restriktioner. Nu får han inte prata med någon annan mer än mig. Han vill kunna kommunicera med sin familj, säger advokaten Leif Gustafsson.

Skrivet av:

Senaste nytt

Minskad försäljning för Volvo Cars

Bezos går om Musk som världens rikaste

Elbilsjätten Tesla har tappat stort på börsen. Det har även huvudägaren Elon Musks förmögenhet som därmed tappar förstaplatsen på Bloombergs lista över världens rikaste.

Stora skillnader i var vårdpersonalen finns

Det är mer läkartätt i storstäderna – som i gengäld saknar bland annat sjuksköterskor. Skillnaderna i tillgång till vårdpersonal är stora mellan olika delar av landet, enligt en rapport från Socialstyrelsen.

Oväntat bakslag för fransk industri

Frankrikes industriproduktion ökade med 0,8 procent i januari jämfört med samma månad i fjol, enligt den franska statistikbyrån Insee.

Elvaåring gjorde järnåldersfynd i skånska myllan

När elvaårige Christian Emil Sønnichsen satte spaden i jorden i skånska Uppåkra hittade han ett 1 500 år gammalt föremål från folkvandringstiden, en förgylld agraff.

Nytt rekord för bitcoins marknadsvärde

Bitcoinkursen kretsar nära historiska rekordnivåer och det samlade värdet på alla bitcoin i världen är nu uppe på rekordhöga 1 350 miljarder dollar, enligt Coingecko.