Svenska bloggare om Salem

"Ta ert ansvar nån gång, ni Salembor. Stoppa spektaklet."


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Dagens demonstrationer i Salem slutade med att en stor polisstyrka fick hålla omkring 250 demonstranter inspärrade i tågstationen i Rönninge. Flera demonstranter var maskerade och kastade sten och smällare mot polisen. Slutligen kunde polisen gripa 15 personer, misstänkta för förberedelse till grov misshandel, förberedelse till skadegörelse och sabotage, upplopp, vapenbrott och olaga hot.

Nyheter24 har rapporterar vad bloggsverige skriver om situationen i Salem.

Vänsterbloggaren Svensson ger Salems innevånare och politiker instruktioner hur de ska "stoppa nazisternas Salemmarsch".

  • Sök tillstånd för en heldagsmanifestation mot våldet, låt kommunen vara ansökare. Låt nån ledande politiker stå på tillståndet. Om det inte finns nån som vågar kan jag erbjuda mig att stå på tillståndet. Deklarera att nazister, rasister, högerextremister osv inte är välkomna.

"Gjorde man det skulle motdemonstrationen försvinna också. Men istället för att göra något duckar politikerna och människorna i Salem. Gnäller på andra och kräver inskränkningar i demokratin." "Ta ert ansvar nån gång, ni Salembor. Stoppa spektaklet."

Jinge skriver att alla har rätt att demonstrera. Det "är en grundläggande rättighet, och att även nazister har den rätten. Men jag ifrågasätter att polismyndigheten ger dem tillstånd att samlas i Salem. Rimligen borde de hänvisas till en plats där de stör så få som möjligt."

Blogge Bloggelito skriver i sin blogg att rätten att "uttrycka missnöje genom demonstrationer – med eller utan tillstånd – en absolut rätt som inte kan inskränkas."

Enligt Bloggelito får politikerna ta på sig ansvaret för upploppen i anslutning till demonstrationerna. Eftersom de i flera års tid har misslyckats att markera "för kommunistiska våldsverkare och andra inom den gatuparlamentariska stenkastarvänstern att det är ett mycket allvarligt brott att hindra andra medborgare från att utöva sina grundlagsfästa demokratiska friheter. Tvärtom har man länge daltat med dessa grupper, kanske för att de har den moraliska rätten på sin sida mot de främlingsfientliga demonstranterna."

Skrivet av: