Fredag 23 Apr
Stockholm

"Marklund-dödaren" slutsåld

Skandalerna och intrigerna kring de avslöjande böckerna om Liza Marklund säljer så bra att en tredje upplaga är planerad.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det allmänna intresset för boken "Mia, Sanningen om gömda" är så stort att boken sålt slut. Boken är skriven av Monica Antonsson som hävdar att Liza Marklunds mest sålda och populära bok "Gömda" är baserad på lögner och knappt sann till 50 %.

Den första upplagan av "Mia, Sanningen om gömda" sålde slut efter bara fyra dagar och blev omöjligt att få tag på i julhandeln. Allt beror på en felaktig uppskattning enligt förläggaren Stefan Lundström på Blue Media:

– Vi gjorde en missbedömning av efterfrågan. Vi kunde ha sålt mycket mer under julen, säger Lundström till Dagens Media.

Missbedömningen gjordes som ett resultat av att förlagets tidigare Marklund-kritiska bok, "Vingklippt" endast såldes i 500 av totalt 5 000 exemplar. Brakflopp, vill säga.

Men skriverierna om boken, och det faktum att Marklund inte kommenterar anklagelserna, gör att intresset växer. Inte minst då Marklunds böcker "Gömda" och "Asyl" såldes i imponerande 1,3 miljoner exemplar där den misshandlade "Mia" togs till hjärtat av många svenskar.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela