Sahlin vill överlägga om försvaret

S-ledaren Mona Sahlin efterlyser partiledaröverläggningar om försvaret.


S-ledaren Mona Sahlin efterlyser partiledaröverläggningar om försvaret.

– Regeringen måste omedelbart bringa reda i svensk säkerhetspolitik, kräver hon.

Bakgrunden är den oenighet i regeringen, mellan fp-ledaren Jan Björklund och försvarsminister Sten Tolgfors, som accentuerades under Folk och Försvars konferens i Sälen.

Även inom socialdemokraterna avslöjades sprickor mellan förre försvarsministern Björn von Sydow och vice partisekreterare Håkan Juholt, som är partiets representant i försvarsberedningen.

"Det är bara en partiledare som hittills har frångått försvarsberedningens inriktning och det är folkpartiets Jan Björklund", påpekar Mona Sahlin i ett pressmeddelande.

Hon tycker att det är anmärkningsvärt att två ministrar ur Sveriges regering gör olika analyser av säkerhetspolitiken och för fram olika förslag om försvarets framtida uppgifter och storlek.

"Jag har länge krävt partiledaröverläggningar om en bred och långsiktig uppgörelse över blockgränserna om det framtida svenska försvaret. Jag förutsätter att regeringen snarast tar initiativ till blocköverskridande samtal", säger Sahlin.

Nyligen presenterade partiet en skrift om Sveriges framtida försvars- och säkerhetspolitik. I denna medverkade både Juholt och Björn von Sydow.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Ängelholm rapporterar om trafikolycka

Polisen i Höör rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar i olycka, Sätofta.", skriver polisen på sin hemsida.

Höjd BNP-siffra från USA

USA:s bruttonationalprodukt (BNP) ökade med 3,4 procent i fjärde kvartalet i fjol, enligt reviderade siffror från USA:s handelsdepartement.

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Att byta jobb kan vara en utmaning, särskilt om man vill byta karriär eller gör premiär på arbetsmarknaden. Men det finns en månad på året som det passar bäst att söka för den som vill maximera sina chanser att få ett nytt jobb.

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

1 timme sedan
Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

1 timme sedan
Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.