Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sahlin vill överlägga om försvaret

Nyheter | 21/01/2009 15:16

S-ledaren Mona Sahlin efterlyser partiledaröverläggningar om försvaret.

S-ledaren Mona Sahlin efterlyser partiledaröverläggningar om försvaret.

– Regeringen måste omedelbart bringa reda i svensk säkerhetspolitik, kräver hon.

Bakgrunden är den oenighet i regeringen, mellan fp-ledaren Jan Björklund och försvarsminister Sten Tolgfors, som accentuerades under Folk och Försvars konferens i Sälen.

Även inom socialdemokraterna avslöjades sprickor mellan förre försvarsministern Björn von Sydow och vice partisekreterare Håkan Juholt, som är partiets representant i försvarsberedningen.

"Det är bara en partiledare som hittills har frångått försvarsberedningens inriktning och det är folkpartiets Jan Björklund", påpekar Mona Sahlin i ett pressmeddelande.

Hon tycker att det är anmärkningsvärt att två ministrar ur Sveriges regering gör olika analyser av säkerhetspolitiken och för fram olika förslag om försvarets framtida uppgifter och storlek.

"Jag har länge krävt partiledaröverläggningar om en bred och långsiktig uppgörelse över blockgränserna om det framtida svenska försvaret. Jag förutsätter att regeringen snarast tar initiativ till blocköverskridande samtal", säger Sahlin.

Nyligen presenterade partiet en skrift om Sveriges framtida försvars- och säkerhetspolitik. I denna medverkade både Juholt och Björn von Sydow.

Skrivet av: