Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stort tryck inför mordrättegång

Nyheter | 02/03/2009 08:29

Klockan 9.30 startar mordrättegången i Gällivare.

Intresset är enormt inför mordrättegången i Gällivare som startar i dag.

Polisen och tingsrätten är förberedda på en anstormning av medier och andra intresserade som vill följa förhandlingarna när de inleds klockan 9.30 på förmiddagen.

Frågan alla vill ha svar på är hur 29-åriga Piteåkvinnan Carolin Stenvall dog den där fredagen i september förra året. På väg till en anställningsintervju i Kiruna hade hon stannat till på en rastplats söder om Gällivare.

Vad som sedan hände är oklart. Den åtalade 51-åringen hävdar att han under en dispyt med Carolin knuffade omkull henne så att hon slog i huvudet och dog. I panik ska han sedan ha lyft in henner i bagageutrymmet på sin bil och kört omkring i några timmar innan han stannat vid en annan rastplats. Där säger han att han lyft ut den redan döda Carolin Stenvall ur bilen och skjutit henne med två skott från sin älgstudsare.

Åklagarens version är att Carolin levde när 51-åringen sköt ett skott i ryggen och ett annat i huvudet på henne. Enligt den rättsmedicinska undersökningen hade hon också utsatts för kraftigt trubbigt våld mot huvudet. Om detta kom från fallet efter att hon blivit knuffad eller om hon blivit slagen med en hammare får rättegången utvisa.

Skrivet av: