Advokat: "Quick får resning"

Thomas Olsson har hittat papper som domstolarna inte har fått se.


Sveriges mest kände seriemördare Thomas Quick kommer att få resning. Domstolarna har inte fått en rättvis chans att avgöra Quicks skuld. Den bedömningen gör hans advokat Thomas Olsson.

– Men jag tror inte det blir några nya rättegångar, den åklagare som får fallen kommer att lägga ned allihop, säger han till Svenska Dagbladet.

Det är en helt annan person som Olsson möter när han nuförtiden möter Quick, som beskrivs som avslappnad och redig.

– Den främsta förklaringen till hans tillstånd är att han slutat med alla mediciner sedan flera år. Han får varken medicinering eller terapi, det handlar enbart om förvaring och det fattas kontinuerliga beslut om att den ska fortsätta, säger Olsson.

Han menar att det finns mängder med material som talar emot Quick som mördare, men som inte har fått presenteras inför domstolarna. Olsson nämnder till exempel en rättsläkares undersökning av ett av mordoffrens kropp som senare leder fram till ett rättsintyg som inte alls synkroniserar med Quicks berättelse.

– Vad händer? Jo ett nytt förhör hålls med Quick och på basis av uppgifter i det skrivs ett nytt rättsintyg. I det bortser man från alla andra tidigare förhör. Och nu är det bara den ene rättsläkaren som skriver under intyget, säger Thomas Olsson till Svenska Dagbladet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!