Tisdag 3 Aug
Stockholm

FRA-kritiker mäktigare än ministern

Åsa Torstensson som sitter på landets tyngsta IT-politiska post får se sig omsprungen av riksdagsledamoten Camilla Lindberg.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Anti-FRA-raketen och riksdagsledamoten Camilla Lindberg (fp) har mer att säga till om i IT-Sverige än infrastrukturminister Åsa Torstensson (c). Detta trots att Torstensson förfogar över infrastrukturbudgeten och väljer, med reservation för finansminister Borg i vissa lägen, vilka projekt som ska få medel eller inte.

Computer Sweden har listat Sveriges mäktigaste IT-kvinnor och Lindbergs sjundeplats motiveras på följande sätt:

"Camilla Lindberg, riksdagsledamot för folkpartiet. Otippat namn som hamnar i toppen i år. Som enda riksdagsledamot i alliansblocket röstade hon nej till FRA-lagen, en handling som gjorde henne till en hjälte i mångas ögon och en svikare i somligas. I förlängningen ledde hennes röst till att förslaget omarbetades trots att lagen faktiskt gick igenom vid den första omröstningen."

Allianskollegan Torstensson hamnar strax efter på en niondeplats eftersom IT-frågorna formellt sorterar under hennes ministerhatt, men man tar också i beaktande att hon misslyckades med en stor satsning på bredbandsutbyggnad.

Topp-fem på listan:

1. Marie Westrin, utvecklingschef på Ericsson.

2. Eva Gidlöf, Sverigechef för Tieto.

3. Marianne Treschow, generaldirektör på Post- och telestyrelsen, PTS.

4.Karin Markides, rektor för Chalmers tekniska högskola.

5. Annette Holm, Stockholms IT-direktör.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela