Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

AMF kräver pengar av Elmehagen

Nyheter | 18/04/2009 12:39

AMF Pension kräver återbetalning.

AMF Pension anser att förre vd Christer Elmehagen fått mer pension än avtalat och kräver återbetalning, uppger företaget i ett pressmeddelande.

Vid ett styrelsemöte i går tog styrelsen del av den utredning som gjorts av turerna kring Elmehagens pensionsvillkor och den omtalade flytten av hans pensionskapital.

Elmehagen flyttade sitt pensionskapital inför det återtag AMF gjorde, vilket gjorde att han undgick att kapitalet tappade i värde. Flytten "strider mot vd:s lojalitetsplikt och är att betrakta som ett avtalsbrott", skriver AMF i pressmeddelandet.

Enligt AMF har också inbetalningarna till Elmehagens pension varit "avsevärt högre än vad ersättningskommittén beslutat avseende det avtal som ingicks med vd 2004".

"Styrelsens absoluta inriktning är att återbetalning sker av de värden som rätteligen tillhör bolaget och därmed de försäkrade. För att åstadkomma detta så snabbt som möjligt väljer styrelsen att i första hand söka uppnå en förlikning ", heter det utan att några summor anges.

Utredningarna kommer inte att offentliggöras.

Skrivet av: