Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
378
reaktioner idag

Meghan vaknade av att något kröp på hennes kind – sen började mardrömmen

Varning för riktigt obehagliga bilder för den som inte är superförtjust i monsterkryp med åtta ben.

1 av 9

Meghan Linseys brutala uppvaknande är så vidrigt att många nog kommer få svårt att somna tryggt.

2 av 9

Såhär är hennes fans vana att se henne.

3 av 9

Men plötsligt dök den här bilden upp på hennes Facebooksida, efter en stunds frånvaro i sociala medier.

4 av 9

Hon vaknade upp nyligen helt svullen i ansiktet och med en obeskrivlig smärta.

5 av 9

Ett riktigt läskigt sår under ögat också.

6 av 9

Hennes läskiga tillstånd visade sig bero på den här mosade spindeln.

7 av 9

Den är av arten "brunspindel" och är – trots sitt mjäkiga namn – en av USA:s allra giftigaste spindlar.

8 av 9

Tack och lov kunde hon få antibiotikabehandling och smärtstillande, men det här såret på kinden är riktigt obehagligt.

9 av 9

Faktum är att många personer tidigare har dött av bett från den åttabenta besten. Tack och lov var det innan antibiotikan fanns.

Precis när du trodde att du hade hämtat dig från nyheten om hur mycket insekter du faktiskt får i dig via maten varje år – då kommer den här skrällen.

Om du trodde att du bara tyckte att spindlar var lite småläskiga innan, så kommer du förmodligen gå in i full blown panic mode av den här upplevelsen.

Meghan Linsey, 31, är en amerikansk sångerska vars fans vanligtvis brukar se henne glad och glammigt uppsminkad på bild.

Bildkälla: Facebook

Men plötsligt försvann hon helt från sociala medier, för att sedan bryta tystnaden med ett inlägg som har gett folk över hela världen kalla kårar.

Den 12:e februari i år vaknade Meghan i chock och med en smärta från helvetet.

Bildkälla: Facebook

Under natten hade nämligen en spindel av arten "brunspindel" krupit runt på hennes ansikte och kittlat henne, vilket gjorde att hon ryckte till och smällde till spindeln i sömnen.

Äckligt i sig, men låter inte så allvarligt. Brunspindel låter ju dessutom hur oförargligt som helst. Men faktum är att tillsammans med "svarta änkan" är just den här spindelarten en av de giftigaste spindelarterna i hela USA.

Bildkälla: Facebook

I samband med att Meghan smällde till spindeln så att den mosades, så hann den bita henne före sin död. Smärtan var outhärdlig och orsakade utslag över hela kroppen och spasmer i muskler och nerverna i ansiktet.

Meghan tog den mosade spindeln i en påse och åkte in till akuten för att bli undersökt.

Bildkälla: Facebook

Även om smärtan var helt genomvidrig i hela nio dagar, så var bettet tack och lov inte så farligt som det hade kunnat vara.

Giftet verkar under kort tid och kräver en mindre antibiotikabehandling. Men hon hade tur som klarade sig med bara ett riktigt otäckt sår under ögat.

Bildkälla: Facebook

Värre var det bara hundra år bakåt i tiden, då många människor faktiskt dog av liknande spindelbett från brunspindeln, enligt danska Dagens.

"Mitt öga är fortfarande svullet, men nu har jag äntligen fått lite medicin mot nervsmärtan. Jag vet att det inte har gått helt över ännu och jag är tacksam varje dag för min hälsa som jag aldrig tar för givet igen" skriver Meghan Linsey i sitt Facebookinlägg.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Lucy Aslan från Stockholm som hittade något riktigt läbbigt i en nätpåse med avokado nyligen – det här är inte heller något för den känsliga.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Är du rädd för spindlar?

Mer:

Flickvännen vaknar upp till värsta mardrömmen – sängen är full av ormar