En man skapade stor panik ombord på ett American Airlines-flyg mellan Los Angeles och Boston. På bilden till höger syns det hur passagerare och personal ingriper mot mannen
En man skapade stor panik ombord på ett American Airlines-flyg mellan Los Angeles och Boston. På bilden till höger syns det hur passagerare och personal ingriper mot mannen - Foto: David Zalubowski/TT

Kaos ombord på flygplan – man försöker öppna nödutgång tusentals meter upp i luften

Under en flygtur i USA skapar en ung man panik och kaos ombord på flygplanet. Han försöker nämligen attackera personalen med bestick och öppna nödutgången, tusentals meter upp i luften.


Att befinna sig på ett flygplan påväg till semestern är en härlig känsla som nog de flesta kan skriva under på. 

Den känslan fick dock inte resenärerna på en American Airlines-flygning mellan Los Angeles och Boston uppleva förra veckan.

Hotar att döda passagerare och personal

Ungefär 45 minuter innan flygplanet skulle till att landa på Boston Logan International Airport hände något som många nog fasar för. 

En 33-årig man började uppträda hotfullt och uttryckte dödshot riktade mot passagerarna och kabinpersonalen. 

Det som föranledde händelsen är att personalen upptäckte att någon öppnat dörrhandtaget på en av nödutgångarna, trots att planet fortfarande befann sig i luften. Mannen som de misstänkte började efter upptäckten att uppträda hotfullt. Han skriker att han vill ha ombord Homeland Security, som ju är det federala säkerhetsdepartementet i USA. 

I ett klipp som The Sun publicerat på sociala medier-appen Tiktok hörs mannen skrika hot innan han tar sats mot nödutgången ännu en gång i ett försök att öppna dörren, trots att de fortfarande befinner sig tusentals meter upp i luften.

"Var är Homeland Security med sina vapen? Jag väntar på dem så jag kan visa alla att jag dör när jag tar alla kulor i min kropp. Sen kommer jag döda alla ombord på det här planet. Var är de?", hörs han skrika i videon.

Kan dömas till livstids fängelse

NBC News skriver att mannen efter en stund kastar sig mot en person i personalen och försöker hugga henne med en sked. Till slut lyckades passagerare och övrig personal att brotta ner honom och hålla honom på marken, tills planet kunde landa. 

Enligt flygbolaget ska ingen ha kommit till fysisk skada vid händelsen. 

Mannen som utförde handlingen står nu inför åtal och riskerar att straffas med livstids fängelse om han fälls.

/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!