Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Nu ska GM i konkurs"

Nyheter | 13/04/2009 09:52

USAs finansdepartement vill se GM konkursa

Nu uppmanar USAs finansdepartement bilföretagsjätten General Motors (GM) att ansöka om konkurs till den 1 juni, skriver New York Times. Inom finansdepartmentet finns nu personer som anser att GM inte har mycket annat att välja mellan än att gå i konkurs. Detta trots att GM själva anser att de fortfarande har god chans att överleva de senaste årens förluster, uppger interna källor inom departmentet enligt tidningen.

Det har varit intensiva dagar för Obamas administration. Den senaste veckan har flertalet möten hållits i Detroit och Washington om biljättens framtid, som också lär fortsätta denna vecka. Källor uppger att en grupp experter inom finansdepartmentet gärna ser en snabb, klinisk konkurs. Allt för att inte skada en eventuell affär, om det är så att GM ska säljas.

Hittills har den amerikanska federala staten lovat 13,4 miljarder dollar för att avveckla bilkoncernen. Pengarna är avsedda att mildra en förestående konkurs och säkerställa att de amerikanska bilarbetarna får sina pensioner, skriver tidningen vidare.

Trots det generösa bidraget är det i dagläget osäkert om pengarna är tillräckliga. Hemma i Sverige fortsätter turerna kring Saabs rekonstruktion som är långt ifrån klar.

Skrivet av: