Enkelt recept på bechamelsås för lasagne – så lyckas du med klassikern
En god lasagne kräver en krämig bechamelsås och det är enklare än du tror att göra din egen! Med bara några få ingredienser och enkla instruktioner kan du laga denna klassiska sås som lyfter smaken på din lasagne till nya höjder.
Ska du laga lasagne till middag eller lunch? Då slår aldrig en god bechamelsås fel.
Enkelt recept på god lasagne – passar hela familjen
God bechamelsås till din lasagne – enkelt recept
Bechamelsås, eller vit sås som den också kallas, är en klassisk och krämig sås som passar perfekt till en god lasagne.
Med bara några få ingredienser kan du göra en härlig sås som lyfter smaken på din lasagne till nya höjder. Se ingredienser och instruktioner nedan.
Svårt att få ihop matbudgeten? Spara 200 kronor i veckan med enkla knepet
Ingredienser:
- 50 g smör
- 1/2 dl vetemjöl
- 5 dl mjölk
- 1/2 tsk salt
- En nypa svartpeppar
- En nypa muskotnöt
Instruktioner:
- Smält smöret i en kastrull på medelhög värme.
- Tillsätt mjölet och rör om väl tills det blir en jämn smet.
- Häll i mjölken gradvis under omrörning för att undvika klumpar.
- Sänk värmen och låt såsen sjuda i cirka 10 minuter, eller tills den tjocknar och blir krämig.
- Smaka av med salt, peppar och muskotnöt.
- Rör om väl och använd sedan såsen i din lasagne.
Tips: Bechamelsås med ost till din lasagne
Om du vill ha en extra krämig bechamelsås kan du tillsätta en deciliter riven ost i såsen när den är klar.