Indisk spenaträtt med twist av halloumi.
Indisk spenaträtt med twist av halloumi. - Foto: Nyheter24

Palak Paneer med halloumi – för hela familjen

Smakexplosion! Ge din middag en härlig twist med denna smakrika palak paneer. Med denna enkla och snabba rätt kommer du att njuta av en smakupplevelse som kommer att lämna dig mätt och belåten!


Upplev smakerna av Indien med denna enkla palak paneer-rätt som innehåller halloumi och en rik tomatbaserad sås. Perfekt för en läcker middag hemma!

Palak paneer – härlig smakupplevelse

Palak paneer är en klassisk indisk rätt som är gjord på spenat och ost, vanligtvis paneer. Denna variant av rätten lägger till en twist med tomat och halloumi, vilket ger en härlig smakupplevelse. 

Ingredienser till palak paneer:

  • 500 g fryst spenat
  • 250 g halloumi
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk garam masala
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1 dl grädde
  • 200 g paneer (kan ersättas med halloumi)
  • Ris, naanbröd eller annat tillbehör

Instruktioner – så gör du palak paneer:

  1. Tärna löken och vitlöken och stek dem i olivolja i en stor kastrull eller stekpanna tills de är mjuka och gyllene.
  2. Tillsätt garam masala, spiskummin, salt och chilipulver och rör om. Låt steka i ytterligare en minut.
  3. Tillsätt den frysta spenaten och låt den tina i pannan. Låt sedan sjuda i 5-10 minuter.
  4. Tillsätt krossade tomater och rör om. Låt sjuda i ytterligare 5 minuter.
  5. Tillsätt halloumi (i små bitar) och rör om. Låt sjuda i ytterligare 5 minuter.
  6. Tillsätt grädde och rör om. Låt sjuda i ytterligare 5-10 minuter tills såsen har tjocknat något.
  7. Skär paneern (eller halloumin) i tärningar och stek dem i en separat panna tills de är gyllene på alla sidor.
  8. Lägg de stekta paneertärningarna i spenatsåsen och rör om.
  9. Servera palak paneer med tomat och halloumi med ris, naanbröd eller annat tillbehör.

Är du sugen på fler lättlagade rätter? Här kan du se fler enkla recept!

Mat
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!