Vill du laga en god vegetarisk lasagne? Då är det här receptet för dig.
Vill du laga en god vegetarisk lasagne? Då är det här receptet för dig. - Foto: Nyheter24

Recept på vegetarisk lasagne med grönsaker – enkelt att följa

Vegetarisk lasagne kan bli minst lika gott som traditionell lasagne med rätt recept. Här nedan hittar du ett enkelt recept på vegetarisk lasagne som gästerna kommer att älska.


Ska du laga lasagne, men vill ha en vegetarisk variant med gott om grönsaker? Då har du kommit helt rätt.

Recept på vegetarisk lasagne

Denna läckra vegetariska lasagne är fullpackad med färska grönsaker och smakrik ost. Varje tugga är en explosion av härliga smaker och krispighet. 

Låt dina smaklökar dansa av glädje när du avnjuter denna underbara rätt!

Vill du hellre ha en traditionell lasagne med köttfärssås? Här är ett enkelt recept på god lasagne.

Ingredienser:

  • 12 lasagneplattor
  • 1 stor zucchini, skivad tunt
  • 1 stor aubergine, skivad tunt
  • 2 stora morötter, skalade och finhackade
  • 1 stor lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 500 g färsk spenat, hackad
  • 800 g krossade tomater
  • 400 g riven mozzarellaost
  • 250 g ricottaost
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar efter smak
  • Basilika för garnering

Vill du ha bechamelsås i din lasagne? Här är ett enkelt recept på bechamelsås.

Instruktioner:

  1. Värm ugnen till 200°C.
  2. Lägg lasagneplattorna i en stor kastrull med kokande saltat vatten. Koka i 8-10 minuter eller tills de är mjuka men fortfarande fasta. Ta sedan upp lasagneplattorna med hjälp av en hålslev och låt dem rinna av.
  3. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt lök och vitlök och stek i ca 2 minuter tills löken är mjuk. 
  4. Tillsätt morötter och spenat i stekpannan. Rör om grönsaksblandningen och stek tills de mjuknat.
  5. Tillsätt krossade tomater i stekpannan och rör om. Låt allt koka upp och sedan sjuda på medelvärme i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Ta bort stekpannan från värmen. Blanda ricottaost med lite salt och peppar i en annan skål.
  7. Ta en ugnsform och lägg ett lager av grönsaksblandningen i botten. Lägg sedan ett lager av lasagneplattor på grönsakerna, följt av ett lager med ricottaost, ett lager av den tunt skivade zucchinin och auberginen och ett lager av riven mozzarellaost. Upprepa denna process tills alla ingredienser är slut.
  8. Sätt lasagnen i ugnen och baka i ca 35-40 minuter tills osten har smält och lasagnen har fått fin färg.
  9. Ta ut lasagnen ur ugnen och låt den svalna i ca 10 minuter innan du serverar. Garnera med basilika på toppen.

Läs fler enkla och goda recept här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!