Chili con carne för 4 personer - här är ett recept att följa
Chili con carne för 4 personer - här är ett recept att följa

Enkelt recept på chili con carne – perfekt för vardagsmiddagen

Låt dig förföras av dofterna från denna mustiga gryta med en härlig kombination av köttfärs, lök, paprika och kryddor. Chili con carne är en klassisk favorit som passar lika bra till middag som till lunch.


Chili con carne är en härlig rätt med rötterna i Mexiko. Det är en mustig och kryddig gryta som passar perfekt en kall dag när man vill laga något som både är gott och mättande. 

I detta recept använder vi enkla ingredienser för att skapa en läcker middag för fyra personer.

Känner du dig istället sugen på en enkel vegetarisk lasagne med grönsaker? Här är ett bra recept.

Ingredienser till chili con carne, 4 personer:

  • 500g köttfärs
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 msk chilipulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 burk krossade tomater (à 400g)
  • 1 burk kidneybönor (à 400g)
  • Salt och peppar efter smak
  • Olja till stekning

Till servering:

  • Ris
  • Gräddfil
  • Färsk koriander

Chili con carne: Instruktioner

  1. Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna. Skölj paprikan och skär den i små bitar.

  2. Hetta upp lite olja i en stor gryta och stek löken tills den blir mjuk och genomskinlig. Tillsätt vitlöken och paprikan och stek i ytterligare någon minut.

  3. Lägg i köttfärsen och bryn den tills den är genomstekt. Tillsätt chilipulver och spiskummin och rör om.

  4. Häll i krossade tomater och kidneybönor. Fyll den tomma burken med vatten och häll i det också. Rör om och låt allt koka upp.

  5. Sänk värmen och låt grytan sjuda i cirka 20-30 minuter tills den har tjocknat och smakerna har blandat sig.

  6. Smaka av med salt och peppar efter smak.

  7. Servera chili con carne med ris, en klick gräddfil och färsk koriander.

Smaklig måltid!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!