Sugen på fisksoppa? Här är vårt bästa recept
Sugen på fisksoppa? Här är vårt bästa recept

Krämig fisksoppa med lax – en snabblagad favorit

En varm, mättande och krämig fisksoppa är den ultimata trösten på en kylig dag. Med rotfrukter och dill för en härlig smakbalans, är det här receptet enkelt och snabbt att laga.


Krämig fisksoppa är en härlig och mättande måltid som passar lika bra till vardags som till fest. 

Den här soppan är gjord på en kombination av färsk fisk, grönsaker och grädde som tillsammans ger en underbar smakupplevelse. 

Servera gärna soppan med en bit bröd eller några skivor avokado på toppen för extra krämighet.

Sugen på en värmande chili con carne? Här är ett recept perfekt för vardagsmiddagen.

Recept på krämig fisksoppa - ingredienser

  • 500 g färsk fiskfilé (t.ex. torsk eller lax)
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 5 dl fiskbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 morötter, tärnade
  • 2 selleristjälkar, tärnade
  • 1 dl hackad dill
  • salt och peppar

Instruktioner - så lagar du fisksoppa

  1. Skär fisken i mindre bitar och ställ åt sidan.
  2. Fräs löken och vitlöken i smöret i en stor gryta tills löken är mjuk och genomskinlig.
  3. Tillsätt vetemjölet och rör om tills det har blandats ordentligt med löken och smöret.
  4. Tillsätt fiskbuljongen, vispgrädden och mjölken och rör om tills det är väl blandat.
  5. Tillsätt morötterna och sellerin och låt soppan sjuda på medelhög värme i ca 10 minuter tills grönsakerna är mjuka.
  6. Tillsätt fisken och låt soppan sjuda i ytterligare 5-10 minuter tills fisken är genomkokt.
  7. Smaka av soppan med salt och peppar. Ha i dill.
  8. Servera soppan i djupa tallrikar.
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!