Detta recept passar för fyra personer
Detta recept passar för fyra personer - Foto: Nyheter24

Röd och het - paprikasoppa med sting!

Med en intensiv röd färg och en härlig hetta från chiliflingorna är denna soppa en riktig smakupplevelse. Rostade paprikor ger en extra dimension till denna mustiga rätt.


Denna härliga soppa är full av smak och enkel att laga till. Med rostad paprika som huvudingrediens, får soppan en unik och robust smakprofil som du kommer att älska. Med enkelhet och rik smak som främsta egenskaper, är denna soppa perfekt för alla som söker en läcker och lättlagad måltid.

Detta recept passar för fyra personer.

Ingredienser:

  • 3 stora röda paprikor
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vispgrädde

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skär paprikorna i stora bitar och lägg dem på en bakplåtspapperklädd ugnsplåt.

3. Ringla olivolja över paprikorna och strö över lite salt.

4. Rosta paprikorna i ugnen i ca 20-25 minuter, tills de är mjuka och har fått en lätt bränd yta.

5. Ta ut paprikorna från ugnen och låt dem svalna.

6. Fräs lök och vitlök i olivolja i en stor kastrull tills löken är mjuk och genomskinlig.

7. Tillsätt tomatpuré, rökt paprikapulver, timjan, salt och svartpeppar. Rör om och låt fräsa i ca 1 minut.

8. Tillsätt de rostade paprikorna och grönsaksbuljongen i kastrullen och låt koka upp.

9. Låt soppan sjuda i ca 15 minuter.

10. Ta bort kastrullen från värmen och mixa soppan med en stavmixer eller i en matberedare tills den är slät och krämig.

11. Häll soppan tillbaka i kastrullen och tillsätt vispgrädde.

12. Värm soppan på medelvärme tills den är genomvarm.

13. Servera soppan varm och njut!

Hoppas det smakar!

/
Mat
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!