Skaldjurspasta är en perfekt middagsrätt för vuxna och barn
Skaldjurspasta är en perfekt middagsrätt för vuxna och barn - Foto: Nyheter24

Enkelt recept på skaldjurspasta med räkor, musslor, vitlök och färsk persilja

Skapa en underbar måltid med detta enkla recept på skaldjurspasta. Blanda skaldjur i en krämig sås med vitlök chili och färsk persilja. Servera över kokt pasta. Perfekt middagsrätt som kommer imponera på dina gäster.


Ingenting slår en krämig och smakrik skaldjurspasta, och det bästa är att det är så enkelt att laga! Med en blandning av skaldjur, vitlök och färsk persilja blir denna rätt en smakupplevelse som imponerar på både vuxna och barn.

Här är vad du behöver för att laga denna enkla skaldjurspasta för fyra personer:

Ingredienser:

  • 400 gram linguine
  • 400 gram blandade skaldjur (räkor, musslor, bläckfisk)
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 dl färsk persilja, hackad
  • 2 matskedar smör
  • 2 matskedar olivolja
  • Salt och peppar efter smak

Instruktioner:

1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen i saltat vatten tills den är al dente.

2. Värm upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt smör och olivolja. När smöret har smält, tillsätt vitlök och chili och stek i cirka 1 minut tills vitlöken är mjuk.

3. Tillsätt skaldjuren och rör om försiktigt. Häll i vinet och koka i cirka 3-5 minuter tills skaldjuren har kokat klart.

4. När pastan är klar, häll av vattnet och tillsätt den till stekpannan med skaldjuren. Rör om försiktigt tills pastan är täckt med såsen. Tillsätt färsk persilja och rör om igen.

5. Servera varmt och njut av denna fantastiska skaldjurspasta.

Bon appétit!

/
/
Mat
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!